Yine yasak geldi!

DİYARBAKIR'ın Lice ve Hani ilçelerine bağlı toplam 6 köyde, saat 21.00'den itibaren, ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Haberler 10.12.2016 - 09:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Lice ve Hani ilçelerine bal 3er köyde, güvenlik güçlerinin düzenleyecei operasyon öncesi sokaa çkma yasa ilan edildi. Diyarbakr Valiliinden konuya ilikin yaplan açklamada öyle denildi:

BÖLGEDE YENDEN YASAKLAMA

Lice ve Hani ilçeleri mülki snrlar içerisinde bulunan dalk ve ormanlk alanda faaliyet yürüten, aralarnda üst düzey örgüt yöneticilerinin de bulunduu deerlendirilen bölücü terör örgütü mensuplarn ve ibirlikçilerini etkisiz hale getirmek, bölgede bölücü terör örgütü mensuplar tarafndan kullanld deerlendirilen snak, barnak, depo alanlarn ve uçaksavar mevziilerini tahrip etmek ve malzemeleri ele geçirmek maksadyla operasyon düzenlenecektir. Operasyon icra edilen bölgelerde halkn can ve mal güvenliini salamak maksadyla, 5442 sayl l daresi Kanununun ilgili maddeleri gereince, belirtilen bölgelerde (Lice lçesine bal olan; Birlik Köyü, enliik Köyü, Erginköy Köyü ile Hani lçesine bal olan; Aatural Köyü, Yukartural Köyü ve Topçular Köyü) sivil vatandalarn zarar görmemesi amacyla 08 Aralk 2016 günü saat 21.00dan geçerli olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar bu bölgelerde sokaa çkma yasaklanmtr. Söz konusu yasaa vatandalarmzn uymas kendi can ve mal güvenlikleri yönünden önem arz etmekte olup, yasan bitim süresi ayrca duyurulacaktr.

KARAKOçAN KIRSALINDAK YASAK

ELAZIn Karakoçan lçesi krsalnda, önceki gün saat 19.00da ilan edilen sokaa çkma yasa, dün saat 15.30 sralarnda kaldrld.

Karakoçan lçesine bal Yücekonak Köyü krsalnda, dün yaplacak operasyon öncesi ilan edilen sokaa çkma yasa bugün saat 15.30da kaldrld. Elaz Valiliince bugün yaplan yazl açklamada, Elaz ili Karakoçan ilçesi genelinde faaliyet yürüten bölücü törer örgütü mensuplarna yönelik Elaz ili Karakoçan ilçesi Yücekonak Köyü bölgesinde düzenlenen operasyon nedeniyle, operasyon icra edilen bölgelerde halkn can ve mal güvenliini salamak maksadyla, 5442 sayl l daresi Kanununun 11/C maddesi gereince, belirtilen bölgelerde (Karakoçan lçesine bal olan; Yücekonak Köyünde) sivil vatandalarn zarar görmemesi amacyla 08 Aralk 2016 Perembe günü saat:19.00dan geçerli olmak üzere ilan edilen bu bölgelere giri çklar ile sokaa çkma yasa 09 Aralk 2016 Cuma günü saat:15.30 itibariyle kaldrlmtr denildi.

Ana Sayfaya Git