Yitirilen canlar unutulmadı!

Çınar ilçesinde PKK'lıların 4 yıl önce bomba yüklü araçla gerçekleştirilen, bir polis memurunun şehit olduğu, 3'ü çocuk 5 kişinin yaşamını yitirdiği saldırıda yakınlarını kaybedenlerin acısı dinmedi.

Haberler 17.01.2020 - 09:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn çnar ilçesinde 4 yl önce PKKllarca bomba yüklü araçla gerçekletirilen saldrda ehit olan polis memuru ile hayatn kaybeden 3ü çocuk 5 kii için duyulan ac dinmedi.

çnar lçe Emniyet Amirlii ile lojmanna 13 Ocak 2016da PKKl teröristlerce bomba yüklü araçla düzenlenen, 40 kiinin yaraland saldrda yaamn yitiren polis memuru Mehmet enol çiftçi (29), kz Mevlüde rem çiftçi (4), Lokman Açkgöz (35), olu Murat Alper (11) ile kz Ecrin Açkgöz (2) ve polis ei Esra Köse Baaran için yaknlarnn yas sürüyor.

Yitirdikleri canlardan geriye kalan fotoraflarla avunmaya çalan aileler, dinmeyen yürek acsyla yaama tutunmaya çalrken, teröre tepkilerini dile getiriyor.

- Bu ac unutulmaz

Kardei ve iki yeenini kaybettii saldrdan yaral kurtulan ehmuz Açkgöz (43), AA muhabirine yapt açklamada, evde uyuduklar srada patlamann yaandn, evlerinin tavannn çöktüünü belirtti.

O an deprem olduunu düündüklerini dile getiren Açkgöz, imdat, bizi kurtarn eklinde enkazda kalan kiilerin feryatlarn duyduklarn, kapdan çkmaya çaltklarn ancak kap ile tavann da çöktüünü fark ettiklerini dile getirdi.

Açkgöz, itfaiyenin yardmyla bulunduklar evden çktklarn anlatarak, tfaiyeciler bizi pencereden çkard. ki kardeimin evi de çökmütü. Kardeim Lokman ve iki çocuu enkaz altnda kald. Saat 5 civarnda kardeim ile yeenlerimin cesedini çkardlar. Ambulansla hastaneye götürdük. dedi.

Doktorun kulana eilip kardeini kaybettiklerini söylediinde bayldn ifade eden Açkgöz, Sanki rüyadaym ya da baka bir dünyadaym gibi hissediyordum. diye konutu.

Ailece çok aclar çektiklerini dile getiren Açkgöz, yllar geçmesine ramen aclarnn hiç dinmediini kaydetti.

Açkgöz, saldrda yaknlarnn yan sra evlerini kaybettiklerini belirterek, 4 yl geçti ancak hala sürekli aklmda. Kardeimin sa olduunu sanyorum. Onu çok sevdiimden dolay hala öldüüne inanamyorum. 2 yl boyunca her akam o an hatrlyordum. Saldrnn ardndan hayallerimizin hepsi suya dütü. Bu ac unutulmaz, yllar geçse de sürekli içimizde kalacak. ifadelerini kulland.

- Telefonun yla çocuklar kurtarmaya çaltm

ehmuz Açkgözün kardei Nizam Açkgöz (40) de saldrda ei ve çocuklaryla molozlarn altnda kalarak yaraland.

Aabeyi ve iki yeenini kaybetmenin üzüntüsünü yaadn anlatan Açkgöz, o anda yaananlara ilikin unlar kaydetti:

Telefonun yla çocuklar kurtarmaya çaltm. çocuklar itfaiyecilere teslim ettik. Barma sesleri geliyordu. Rahmetli olan kardeimin yanna gitmeye çalrken yengemin sesini duydum. Bizi kurtarn, nefes alamyoruz. diyordu. Kardeimin evi alt katta olduu için enkazda kaldlar ve nefes alamyorlard. Kardeimi hastaneye götürdüler ancak kendisi ile iki çocuu ehit oldu. O ac anlatlmaz. Öyle bir ey ki insan kahrndan ölüyor. Allah kimseye yaatmasn.

Açkgöz, her yl aclarn tazelendiini, kaybettikleri canlarn 24 saat kalplerinde olduunu dile getirerek, Her yl dönümü geldiinde kalbimiz aryor. Keke böyle olmasayd. Babam kahr ve üzüntüden yatalak oldu. eklinde konutu.

Saldrda olu ve iki torununu kaybeden Halime Açkgöz (71), Kürtçe yapt açklamada, bu saldrnn yaamlarn derinden etkilediini belirtti.

Eim yatalak oldu. Allah devletimizi bamzdan eksik etmesin, terörün sonunu getirsin. ifadelerini kullanan Açkgöz, yaknlarnn enkazda kalarak yaamn yitirdiini kaydetti.

Açkgöz, kendilerine bu acy yaatanlar Allaha havale ettiklerini söyledi.

Ana Sayfaya Git