Yok daha neler?

FETÖ'nün kumpas soruşturması olduğu belirlenen "Selam Tevhid''de dosyasında dinleme yapanlardan eski polis Ali Fuat Altuntaş, yargılandığı "Selam Tevhid'de kumpas" davasında itirafçı oldu.

Haberler 30.10.2017 - 08:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Selam Tevhidde kumpas davasnn sanklarndan eski polis Ali Fuat Altunta, etkin pimanlktan yararlanarak verdii ifadesinde, Fetullahç Terör Örgütünün (FETÖ) kumpas dosyas olduu anlalan Selam Tevhidde yapt dinleme ilemlerinden, örgüt balantsna, Fuat avniden, cezaevindeki örgüt mensuplarnn kalem pillere not katlar sarmak suretiyle iletiim kurduklarna dair beyanlarda bulundu.

stanbul 14. Ar Ceza Mahkemesinde görülen Selam Tevhidde kumpas davasnda, casusuluk, suç uydurma, resmi belgede sahtecilik, özel hayatn gizliliini ihlal etmek, hukuka aykr olarak kiiler verileri kaydetmek, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldrmaya teebbüs, örgüte üye olmak suçlarndan tutuklu yarglanan eski polis Ali Fuat Altunta, etkin pimanlktan yararlanmak istedi.

Bu kapsamda, mahkeme heyetince ifadesi alnan Altunta, örgütle ilk temasnn polis okulunda örenim görürken olduunu belirterek, örgütün 2010 yllarnda birkaç kez toplantlarna gittiini, kendisiyle bilikte olan meslektalarnn bu toplantlara katldn belirterek, söz konusu toplantya katlan, toplanty yapan ve kendileriyle ilgilenen kiilerin isimlerini verdi.

Sivil kiilerin sürekli biçimde okul civarnda bulnarak örencileri taciz ettiklerini anlatan Altunta, okuldan sonra stanbul Emniyet Müdürlüü Terörle Mücadele ube Müdürlüünde dinleme görevini ifa eden polis olarak göreve baladn söyledi.

Dinleme bürosunda çalrken örgüte mensup ayn büroda görevli bir meslekta ile bir sivilin kendisiyle özellikle ilgilendiklerini ifade eden Altunta, bu kiiyle darda bir yerde bulutuklarn, bulumada kendisinden örgütün toplantlarna katlmasn, himmette bulunmasn talep ettiini ancak bunlar reddettiini öne sürdü.

Altunta, söz konusu talepleri reddettiinde ilikin bir meslektayla birlikte 22 Temmuz 2014 ylnda yaplan Selam Tevhidde kumpas soruturmasnda gözaltna alndklar srada, meslektann kendisine Bak sen gelip gitmedin, seni gözaltna aldlar dediini söyledi.

-Gülen, çinde vefat edecek

Katld toplantlarda 20-25 polisin de yer aldn, toplantya katlan sivillerin de gerçek adndan bahsetmeden orada bulunduunu ifade ederek, bu kiilerden bazlarnn isimlerini veren Altunta, burada örgüt elebas Gülenin videosunun seyrettirildiini, toplantya katlrken herkesin telefonunun da alndna dikkati çekti.

Telefon toplama hadisesinden sonra bir daha bu tarz toplantlara katlmadn savunan Altunta, toplantya katlan meslektalarndan Z.Enin kendisine Fetullah Gülenin çine giderek vefat edeceini, memurlardan himmet toplanlmas hususunda talimat verildiini söylediini ancak kendisinin yine himmet talebini reddettiini savundu.

Dinleme ilemleri devam ettii srada Selam Tevhid dosyasnda da dinlemeci olarak görevlendirildiini anlatan Altunta, konuyla ilgili unlar söyledi:

Dosya kapsamnda dinlenilen kiilerle ilgili olarak, bu kiilerin ran devleti ajan olabileceini, bu kiilerin devlet düman ve hükümete kar faaliyetler yürüttüklerini söyleyerek bizleri motive ediyorlard. Bu kiilerin isimlerini hatta telefon görümelerimizde kesinlikle bu kiilere ilikin kimlik bilgilerini kullanmamamz gerektiini istihbarata kar koyma teknii olarak bize anlatarak dinlenebileceimizi söyleyerek dikkatli olmamz hususunu bize beyan ediyorlard. 17-25 Aralk olaylar srasnda ehir dndaydm. Bu olaylardan sonra terör bürosundan alnarak ilçe emniyet müdürlüüne gönderildim. Ardndan 22 Temmuz 2014te yaplan operasyonda gözaltna alndm.

Altunta, 22 temmuz operasyonu srasnda kendi istei olmamasna ramen örgütün kendisine avukat bulduunu, bu avukatlarn talebini reddetiini de söyleyerek, bu talebi reddettiinde örgütün gönderdiini düündüü iki avukatn da kendisine sert tepki gösterdiini söyledi.

Tutuklandktan sonra kendisi gibi gözaltna alnan bir meslektandan avukat konusunda yardmc olmasn istediini belirten Altunta, arkadann gönderdii avukatn da daha sonradan örgütle ilikisinin var olduunu anladn belirterek, 3 ay tutuklu kaldktan sonra tahliye olduunu anmsatt.

- Örgüt 2 bin lira vermi

Tahliye olduktan sonra meslektalarnn kendisini ziyarete geldiini anlatan Altunta, bir meslektann kendisine 2 bin lira verdiini, bu konuyu dier bir meslekta ile konutuunda söz konusu paray örgütün verdiini örendiini bunun üzerine paray veren kiiye iade ettiini söyledi.

Bunun akabinde 15 ubat 2015 yeniden yaplan bir operasyonda tekrar tutuklandn söyleyen Altunta, cezaevinde yaadklarna, cezaevinde bulunan örgüt mensuplarnn durumuna ve kendilerine anlatlanlara da ifadesinde yer verdi.

-Örgütün tahliye oyunu

Altunta, ifadesinde FETÖ örgütüne mensup olduu gerekçesiyle tutuklu yarglanan Hidayet Karaca ve eski emniyet müdürlerinin de bulunduu üphelileri, cezaevinden tahliye etmek için yetkisiz mahkemeleri kullanmaya çalan örgütün o dönem ki giriimlerine ilikin unlar anlatt:

kinci kez tutuklandktan sonra kamuoyunca tahliye krizi adlandrlan benim de içerisinde bulunduum polis memurlarnn asliye ceza hakimlikleri tarafndan tahliye edilmeye çallmas krizi yaanmt. O süreçte benim avukatlm Ömer Turanl (FETÖden firari) yapmaktayd. Hakimlerin reddi yönünde benim bilgim ve rzam olmakszn bavuru yapmtr. Sonrasnda da bu yönde bir karar çkmt. Karar çkmadan bir gün önce cezaevindeki bir meslektam bana çok güzel eyler olacak eklinde beyanda bulunmutu. Yine o günlerde örgüt liderinin bir videosu yaynlanm ve o videoda da bizim tahliyemiz ile ilgili bir imada bulunmutu ve akabinde karar çkmt. O dönem bu organizasyonun örgütün bir planlamas olduunu düünüyordum.

- Gülenin kod ad day

Ayn kouta kald bir meslektann FETÖ elebandan sürekli bir biçimde day kod ismiyle bahsettiini anlatan Altunta, cezaevinde kalan örgüt mensuplrnn motive olmalar için sürekli rüyalarn anlatldn söyledi.

Ayn kouta kald bir meslektann kendisine de bu rüyalardan anlattn belirten Altunta, O ahs bana, Cumhurbakanmz Recep Tayyip Erdoann cehenneme dütüü yönünde bir rüya gördüünü ve mealini de anlatmt. dedi.

Altunta ifadesinde, cezaevinden baka bir yere nakledildiini burada yine FETÖden dolay tutuklu yarglanan polislerin bulunduunu belirterek, buradaki meslektalarnn Fuat Avni ve MT ile ilgili beyanlarn anlatt.

Altunta, O dönem Fuat Avni hesabnn Sait Sefa isimli ahs tarafndan kullanld yönünde haberler vard. S.Y, bu yöndeki tespitin doru olduunu bizzat kendisi bana söylemiti. Yine ayn kii Fuat Avni hesabndan paylalan baz komplo teorileri ilgili olarak da bana baz eyler söylemiti. MT içerisindeki baz yaplanmalardan bahsettiini hatlyorum. Bu ahs bunlar beyan ettikten sonra Fuat Avni isimli hesaptan da bu hususta baz twitler atlmt. ifadelerini kulland.

- Rüyalarda Peygamberimizi referans gösteriyorlar

Kumpas olduu anlalan Selam Tevhid soruturmasna ilikin ses kaytlarnn o dönem internet ortamnda yaynlandn, bu kaytlar ile kendilerinin yapt soruturmann doruluuna ilikin bir hava yaratlmaya çalldn anlatan Altunta, 15 Temmuz darbe giriiminden hemen önce yine kouunun deitiini anmsatarak burada yaadklarna da ifadesinde yer verdi.

Sank Altunta, darbe giriiminden hemen önce ayn kouta kald iki meslektann dierleri gibi rüya anlattklarn hatta bu rüyalarda Peygamberimizi de referans gösterdiklerini belirterek, yakn zamanda iyi eyler olacan söylediklerini dile getirdi.

- 15 Temmuzda Silivride sevinç gösterileri

FETÖnün 15 Temmuz darbe giriimi gecesinde televizyondan durumu fark ettiklerini anlatan Altunta, Koutaki arkadalar bu haberleri büyük bir sevinçle karlayarak, artk bu iin bittiini, gelecek olanlarn imdiki yönetimden daha iyi olduunu beyan ederek, sevinç gösterisinde bulundular. Hatta kouta yer alan panoya bu sevinçle Merhamet etmeyene, merhamet olunmaz eklinde bir yaz da yazdlar. diye konutu.

- Baarsz olunca kontrollü darbe dediler

Sank Altunta, darbe giriiminin baarsz olduunu anlaynca baz kiilerin hemen fikir deitirdiini belirterek, bu defa da bunun kontrollü bir darbe olduunu, kim tarafndan yapldnn belli olmadn beyan ettiklerini vurgulad.

Bu dönemden sonra bu kiiler ile sklkla tarttklarn, bu nedenle kendisiyle konumadklarn ve aralarna almamaya baladklarn anlatan Altunta, koutaki gözlemlerini ise öyle anlatt:

Halen koular arasnda kalem pillere not katlar sarmak suretiyle iletiim kurulmaktadr. Her ne kadar avlularda tel örgüler olsa da aralar geni olduundan dolay bu yöndeki iletiim kesilememitir. Yine hastane veya duruma nakillerinde de dier koularda yer alanlarla görüebildiklerinden koular arasnda iletiim devam etmektedir. Bu ahslar sürekli biçimde halen daha uhrevi baz olaylardan güç alarak veya olaylar bu manada yorumlayarak kendilerini motive etmektedirler. Öyle zannediyorum ki bu hareketleriyle; izah ettiim argümanlarla kopma veya itiraflarn önüne geçmeye çalmaktadrlar.

- lker Babuun adliye çknda yannda olan emniyet amiri

Altunta, yine duruma maksadyla adliyeye sevk edilecekleri srada sank Gafur Ataçn (eski emniyet amiri ve Ergenekon soruturmasnda tutukland srada lker Babuun adliyeden çkarken yannda olan kii) kendisine Ben Fetullah Gülenin hiç yanldn görmedim, ona güveniyorum. dediini söyledi.

Yine yarglamas devam eden TUSKON davasna ilikin görüntüleri seyrettikleri bir srada, bu konuyla iligili örgütün açkça meydan okuduunu söylediini anlatan Altunta, bu ifadesinin ardndan koutaki meslektalarndan tepki gördüünü, bu toplanty ve orada söylenenleri savunduklarn anlatt.

Avukatyla ilgili son zamanlara kadar sorun yaadn söyleyen Altunta, örgütle alakas olmayan bir avukat ile anlatktan sonra kendi rzas ile de bu beyanlarda bulunduunu ifade eden Altunta, Örgütün gizli yüzünü geç fark ettim. Mesleimizin verdii acemiliin de etkisiyle kullanldm. Bundan dolay çok pimanm. Örgütle organik bir bam yoktur. Bu beyan ve hususlarn lehime deerlendirilmesini istiyorum. dedi.

stanbul 14. Ar Ceza Mahkemesi de etkin pimanlktan yararlanarak ifade veren sank Altuntaun tahliyesine karar verdi.

Ana Sayfaya Git