YÖK: Öğrenci Affının şartlarını açıklandı

YÜKSEK Öğretim Kurulu (YÖK) 680 bin kişiyi ilgilendiren öğrenci affına ilişkin şartları açıkladı. Buna göre terör bağlantısı olanlar hariç bütün eğitim düzeyleri dahil olmak üzere herkes af kapsamında yeniden öğrenci olma şansı elde edebilecek. Söz konusu aftan 18 Mayıs 2018 tarihine kadar ilişiği kesilen öğrencilerin yararlanabileceği belirtilirken, son başvuru tarihi olarak 18 Eylül belirlendi.

Haberler 09.06.2018 - 09:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

YÖKten yaplan açklama göre, 18 Mays 2018 tarih 30425 sayl Resmi Gazetede yaymlanarak yürürlüe giren örenci affyla ilgili Geçici Madde 78 eklendi. Söz konusu maddeye göre terör suçundan hüküm giyenler, terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca Devletin milli güvenliine kar faaliyette bulunduuna karar verilen yap, oluum veya gruplara üyelii, mensubiyeti veya iltisaki yahut bunlarla irtibat nedeniyle iliii kesilenler hariç, her ne sebeple olursa olsun iliii kesilen örenciler af kapsamna dhil edilebilecek.

Ayrca e bir program kazandklar halde kayt yaptrmayan yükseköretim kurumlarnn bütün örencilerin de aralarnda hazrlk, intibak, ön lisans, lisans tamamlama, lisans, lisansüstü, Birinci ve kinci Öretim, TUS, DUS, EUSun söz konusu aftan yararlanabilecei açkland.

KHK LE HRAç EDLEN ÖRENCLER DE AFTAN YARARLANIYOR

Açklamada, 667 sayl KHK uyarnca yükseköretim kurumlarna yerletirilerek kayt yaptran ve sonrasnda iliii kesilen, kayt yaptrmayan veya herhangi bir nedenle yerletirme ilemine katlmayan örenciler aftan yararlanabilecekleri ifade edildi.

669 sayl KHK kapsamndaki örencilerden yerletirme ilemi için bavuru yapmayan örenciler de bir yükseköretim kurumuna yerletirme talebinde bulunabilecekler.

Örenci affyla ilgili düzenlemeden 18 Mays 2018 tarihine kadar iliii kesilen örencilerin yararlanabilecei belirtilirken, aftan yararlanmak isteyen örencilerin, askerlik görevi, mücbir sebepler ve salk nedenleri dnda 18 Eylül 2018 tarihine kadar iliiklerinin kesildii yükseköretim kurumuna bavurmalarnn art olduu ifade edildi.

YATAY GEç MKNI

Herhangi bir lisans programndan ön lisans program diplomas alarak ayrlan örenciler için de ayrldklar lisans programna veya istemeleri halinde Meslek Yüksekokullarnda ön lisans programna kayt yaptrabilme imkn tanyan madde kapsamnda ayrca, aftan yararlanarak örenci statüsü kazananlar bavurmalar halinde, Anadolu Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi ve stanbul Üniversitesi bünyesindeki açk öretim ön lisans veya lisans düzeyindeki edeer programlara yatay geçi yapabilecekler.

KAMETE GÖRE BAVURU MKANI

Ayrld üniversiteye kayt yaptrp ii veya ikametinin baka bir ilde bulunduunu belgeleyenler, üniversiteye giri yl itibaryla geçmek istedii üniversitenin taban puann salamalar ve ikamet ettikleri ildeki yükseköretim kurumlarnn senatolarnn da uygun görmesi halinde yaadklar ildeki üniversitelerdeki edeer diploma programlarna yatay geçi yapabilecek.

ASKERLER DE FAYDALANABLECEK

Söz konusu madde uyarnca af düzenlemesinin yürürlüe girdii tarihte askerlik vazifesinde olanlar terhislerini takip eden iki ay içerisinde bu haktan faydalanmak için bavurabilecekleri belirtildi.

Ana Sayfaya Git