YÖK "yaz okulu" ücretleri için iki alternatif belirledi

Yükseköğretim Kurulunca, KHK kapsamında kapatılan vakıf yükseköğretim kurumlarından diğer kurumlara yerleştirilen öğrencilerden yaz okuluna devam etmek isteyenlere, tercihlerine göre iki ödeme seçeneği sunuldu.

Haberler 09.06.2017 - 10:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Örenciler, öretime devam edecekleri yükseköretim kurumunun kendi örencileri için belirledii yaz okulu örenim ücretlerini ödeyebilecek

Yaz okulu ücreti için AKTS ile ilgili hesaplama yöntemiyle belirlenen miktar da ikinci seçenek olacak

Yükseköretim Kurulunca (YÖK), Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamnda kapatlan vakf yükseköretim kurumlarndan dier kurumlara yerletirilen örencilerden yaz okuluna devam etmek isteyenler için tercihlerine göre iki ödeme seçenei belirlendi.

YÖKten yaplan yazl açklamaya göre, dün Yükseköretim Yürütme Kurulu toplantsnda, 667 sayl KHK ile kapatlan vakf yükseköretim kurumlarndan dier yükseköretim kurumlarna yerletirilen örencilerden yaz okulu öretimine devam etmek isteyenlerin örenim ücretlerine ilikin karar alnd.

Bu kapsamda, 667 sayl KHK kapsamnda yerletirildikleri ya da özel örenci statüsünde eitim aldklar yükseköretim kurumlarnda yaz öretiminde ders almalar halinde örencilere, tercihlerine göre iki ödeme seçenei sunulacak.

Örenciler, birinci alternatif olarak, öretime devam edecekleri yükseköretim kurumunun kendi örencileri için belirledii yaz okulu örenim ücretlerini ödeyebilecek.

kinci alternatif olarak, bir ders için yaz okulu öretim ücretinin, örencinin 2016-2017 eitim öretim dönemi için belirlenmi örenim ücretinin bir yllk 60 Avrupa Kredi Transfer Sistemi (AKTS) kredisine bölünerek bulunacak 1 AKTS ücretinin dersin AKTS kredisiyle çarpm sonucunda hesaplanan miktar belirlenerek, örenim ücretleri de ödenebilecek. Örenci, hangi seçenekle ödeme yapacana kendisi karar verecek.

- Burslu örencilerin durumlar

Öte yandan, ÖSYS klavuzunda yer alan burslu programlardaki örenciler, belirlenen örenim ücretini bursluluk oranlarna göre verecek.

Örenciler, yerletirildikleri veya özel örenci statüsünde eitim aldklar yükseköretim kurumlar dnda dier bir yükseköretim kurumunda yaz okulu öretimi almalar durumunda, bu kurumun yaz okulu örenim ücretlerine tabi olacak. Örenciler, yaz okulu örenim ücretinin tamamn yaz okulu eitimi aldklar yükseköretim kurumlar hesaplarna yatracak.

Ana Sayfaya Git