Yoksula bedava internet!

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca yoksul vatandaşlara aralık ayı sonu itibarıyla sağlanacak "ücretsiz internet" uygulamasından, yaklaşık 300 bin vatandaş yararlanacak. Bu destek için 40 milyon lira kaynak ayrıldı.

Haberler 02.11.2016 - 09:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanl öncülüünde, Kalknma Bakanl, Maliye Bakanl, Ulatrma, Denizcilik ve Haberleme Bakanl ve Bilgi Teknolojileri ve letiim Kurumunun (BTK) ortaklnda ilk çalmalar yaklak bir yl önce balatlan ücretsiz internet uygulamas Sosyal Yardmlama ve Dayanmay Tevik Fonunun 11 ubat 2016 karar ile hayata geçirilecek.

Dar gelirli ailelere salanacak ücretsiz internet destei ile bu ailelerin de teknolojinin salad kolaylklara rahatça eriebilmesinin ve günümüz teknolojilerinden herkesin eit bir ekilde yararlanmasnn salanmas hedefleniyor.

Bu destek ile özellikle yoksul durumdaki çocuklarn merdiven alt olarak tabir edilen, onlar kötü alkanlklara yönelten ruhsatsz internet kafelerden korunmas da amaçlanyor.

- Aile koruma ifreli ve kotal sunulacak

Yaplan planlamaya göre, aralk ay sonu itibaryla hayata geçirilmesi planlanan internet desteinden 250-300 bin yoksul vatandan faydalanmas öngörülürken, yardm program için 40 milyon liralk kaynak ayrld.

Güvenli internet uygulamas kapsamnda aile koruma ifreli ve kotal olarak sunulacak ücretsiz internet eriim destei, Sosyal Yardmlama ve Dayanma Vakflarnca (SYDV) belirlenecek yoksul durumdaki vatandalara salanacak.

Destekten faydalanmada temel kstas olarak ailelerin gelir düzeyine baklacak.

Ana Sayfaya Git