Yoksulluğun veri tabanı!

Büyükşehir Belediyesi Başkanı Adnan Selçuk Mızraklı, kentteki yoksullukla mücadelede için yeni bir veri tabanı hazırlayacaklarını söyledi.

Haberler 23.05.2019 - 09:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Büyükehir Belediyesi Bakan Adnan Selçuk Mzrakl, Sosyal Hizmetler Daire Bakanlna bal olarak Kayapnar ilçesi Diclekent mahallesinde çalmalarn sürdüren Gda Bankasnda incelemelerde bulundu.

VER TABANI HAZIRLANACAK

Birim amirlerinden bilgi alan Mzrakl, uzun süredir kullanlmayan alann yeniden yaplandrlmas gerektiini belirterek, kentteki yoksullukla mücadele için yeni bir veri taban hazrlayacaklarn kaydetti.

SARMAIK ÖRNE

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatlan Sarmak Derneinin yoksullukla ilgili çalmalarna deinen Mzrakl, Sarmak, bütün dünyaya örnek bir modeldir. Sadece bir belediyenin faaliyet yürüten kurumu deil, ayn zamanda sivil toplumun ve toplumun her türden aktörünün de payda olduu farkllk ve duyarllk oluturan bir organizasyondur. Bir toplum kendi derdine nasl derman oluyor, yoksullukla mücadele ekseninde kenttekiler arasnda nasl bir el ele verme davran var. O açdan hem dayanma ekonomisidir hem sosyal dayanma adr dedi.

Ana Sayfaya Git