Yola tuzak!

Mardin- Diyarbakır yolunda PKK'dan bombalı tuzak geldi. İki asker şehit oldu.

Haberler 16.03.2017 - 09:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr karayolunun Mazda yol ayrmnda, dün sabah güvenlik güçleri mayn taramas yapt srada, önceden yola yerletirilen patlaycynn infilak ettirilmesi sonucu 2 asker ehit oldu.

Mardin- Diyarbakr karayolunun Mazda ilçesi yol ayrmnda sabah saatlarnda güvenlik güçleri tarafndan yolda mayn ve patlayc aramas yaplrken, saat 08.40da patlama meydana geldi.

ASKERLER GEçERKEN

PKK örgütü mensuplar tarafndan önceden yol kenarna yerletirilen patlaycnn, mayn aramas yapan Aksu Jandarma Karakoluna bal askerlerin geçii srasnda patlatlmas sonucu, ilk belirlemelere göre 2 asker ehit oldu.

Bölgeye ambulanslar ve takviye birlikler sevk edilirken, olay gerçekletiren teröristlerin yakalanmas için bölgede geni çapl operasyon balatld. Patlama nedeniyle karayolunun bir eridi trafie kapatld.

MARDN VALL AçIKLAMA YAPTI

2 askerin ehit olduu patlama ile ilgili Mardin Valilii yazl açklama yapt. Açklama öyle: 15/03/2017 günü saat 08.35 sralarnda ilimiz Mazda lçesi Aksu Jandarma Karakol Komutanlnca Mardin-Diyarbakr Karayolunda icra edilen Mayn/EYP kontrolü esnasnda bölücü terör örgütü mensuplarnca önceden yola döenen el yapm patlaycnn patlatlmas sonucu, 2 kahraman askerimiz ehit olmutur. Saldrda hayatn kaybeden aziz ehitlerimiz bata olmak üzere tüm ehitlerimize Allahtan rahmet, deerli ailelerine, yaknlarna, aziz milletimize basal ve sabr diliyoruz. Bölgemizde yaayan vatandalarmzn huzur ve güven içinde hayatlarna devam etmesini salamak amacyla bölücü terör örgütü mensuplar ile mücadele kapsamnda yürütülen faaliyetlere kararllkla devam edilecektir.

EHTLERN BABA OCAKLARI

ehitlerin kimlikleri belirlendi, 23 yandaki Jandarma Uzman çavu Erkan mal ve 28 yandaki Jandarma Uzman çavu Mahmut Yldrm saldrda ehit olan askerler.

malnn ac haberi, memleketi Kahramanmaran Türkolu lçesindeki ailesini yasa bodu. lçeye bal Yeilyöre Mahallesinde oturan mal ailesine ac haberi, Türkolu Serdar Kartal ile askeri yetkililer verdi. Haydar ile Selbi mal çifti, oullarnn ehadet haberiyle gözyalarna bouldu. Nianl olduu ve Mays aynda yaplacak düün töreni için de evlilik hazrl yapt belirtilen ehit Erkan malnn cenazesi, yarn Türkolunda düzenlenecek tören ardndan topraa verilecek.

KAYSERYE KOR ATE

Yldrmn Kayserideki baba ocana, ate dütü. ehidin Talas ilçesi Yenidoan Mahallesi Erturul Gazi Caddesinde bulunan babas Necati Yldrmn evine gelen askeri yetkililer, ac haberi ailesine bildirdiler. ehidin babas Necati ile annesi Selma Yldrm evlerinden alan askeri yetkililer, aileyi askeri uçakla cenaze töreni için Diyarbakra götürdü. Evli ve bir çocuk babas olduu örenilen ehidin cenazesinin yarn öleyin Kalemkrd Camisinde klnacak cenaze namaznn ardndan topraa verilecei bildirildi.

Ana Sayfaya Git