Yolcuların sorunları Danışma Masasında!

Büyükşehir Belediyesi, günde ortalama 3 bin 500 yolcuyu ağırlayan Diyarbakır Şehirlerarası Terminal İşletmeleri’nde (DİŞTİ) kurduğu Halkla İlişkiler Danışma Masası ile yolcuların sorunlarını çözüyor.

Haberler 22.02.2017 - 09:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr ehirleraras Terminal letmelerinde (DT) yolcularn sorunlarn çözmek amacyla Halkla likiler Danma Masas oluturuldu. DT, günde ortalama 3 bin 500 yolcuyu arlarken, 21 gündür oluturulan danma masas, her gün yüzlerce yolcunun sorunlarna çözüm üretiyor. uana kadar 40 madur yolcuyu gidecei kentte ulatran Halkla likiler Danma Masas, bavurular dilekçelerle alyor ve oluturulan tutanaklar arivleyip muhasebe birimine teslim ediyor.

Hasta yaknlar misafirhaneye gönderiliyor

Ulam sorunlar dnda kalacak yeri olmayan yolcularn sorununu da çözen danma masas, uana kadar 5 yolcuyu kentteki otellere yerletirdi.

Danma masas, kentte gelen hasta yaknlarn yeni hizmet vermeye balayan Yeniehir ilçesi Yldz sokakta bulunan Büyükehir Belediyesi misafirhanesine yönlendiriyor.

Yolcular yönlendiriliyor

2 personelle hafta içi 08.00-17.00 saatleri aras hizmet veren Halkla likiler Danma Masas, madur olan yolcularn yeme ve içme ihtiyaçlarn karlyor. Danma masas, ayrca otobüs irketleriyle yaanan sorunlar çözmek adna yolcular DT Genel Müdürlüüne yönlendiriyor.

Ana Sayfaya Git