Yollarını aydınlatıyor

Adıyaman'da 2014 yılında geçirdiği kaza sonrası tekerlekli sandalyede yaşamına devam eden matematik öğretmeni Bedriye Çiloğlu, 3 yıl önce atandığı lisede öğrencilerine en iyi eğitimi vermek için gayret gösteriyor.

Haberler 09.01.2020 - 10:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Adyamanda, kaza sonucu omurilik felci geçiren matematik öretmeni Bedriye çilolu, tekerlekli sandalyeyle görev yapt okulunda örencilerin en iyi eitimi almas için elinden gelen çabay ortaya koyuyor.

çilolu, 2014 ylnda üçüncü kattaki evlerinin camn silerken dengesini kaybederek dütü. Omurilii zedelenen çilolu, tekerlekli sandalyeyle yaamna devam etmeye balad.

Kazadan 3 yl sonra Kamu Personeli Seçme Snavnda ald baarl sonuçla Adyaman Fatih Teknik ve Mesleki Anadolu Lisesine öretmen olarak atanan çilolu, örencileriyle geçirdii vakitle yeniden yaama sevinci kazand.

Bedriye çilolu, AA muhabirine yapt açklamada, kaza sonras herkesin aslnda bir engelli aday olduunu yaayarak örendiini söyledi.

Örencilerinin yolunu aydnlatmak adna engel tanmadan görev yapmaya gayret ettiini anlatan çilolu, Engel aslnda bedenimizde deil zihnimizdedir. Bunun farkna vardm. Öretmenlik meslei ile tekrar hayata balandm. Örencilerimle hayata tutundum. yi ki öretmenim dedim. Engelimi onlar sayesinde ayorum. diye konutu.

çilolu, örenciler ve veliler ile aralarnda çok güzel bir ba olduunu dile getirerek, Örenciler ve veliler tarafndan çok seviliyorum. Güzel bir duygu. Onlardan her zaman olumlu yaklamlar aldm. dedi.

Örencilerine sadece matematik öretmediini, ayn zamanda onlara bir engelli olarak model de olduunu vurgulayan çilolu, Örencilerim darda bir engelli gördükleri zaman o insana nasl bakmalar ve davranmalar gerektiini sayemde öreniyor. Örenciler benimle birlikte engelli insanlara kar ön yarglarn ykt. Onlar çok seviyorum. ifadelerini kulland.

Okulun 9. snf örencilerinden Ayça Canan ise öretmenini çok sevdiini, matematii Bedriye öretmeni sayesinde sevdiini belirterek, tüm arkadalarnn da öretmenleriyle çok güzel bir diyalog içinde olduunu aktard.

- Örencilere matematii sevdiriyor

l Milli Eitim Müdürü Ahmet Alagöz, Bedriye çilolunun örencilerle çok iyi iletiim kurarak dersi en iyi ekilde anlatmann heyecann yaadna iaret etti.

çilolunun önemli bir farkndalk oluturduuna dikkati çeken Alagöz, unlar kaydetti:

Öretmenimiz, dier engelli kardelerimize hayatta baaramayacaklar hiçbir eyin olmadn gösteriyor. Bize ayn zamanda öretmenliin beden ii olmadn, gönüllülük ve kalp ii olduunu gösteriyor. Yapt fedakarlklarla örencilere k olan Bedriye öretmenimize teekkür ederim. Örencilere matematii sevdiriyor. Okulumuz tarafndan kendisine matematik snf oluturuldu. Enerjisi, güler yüzüyle bize ve çocuklarmza ilham veriyor. Dier engelli kardelerimizin de Bedriye öretmenimizi örnek almasn istiyorum.

Ana Sayfaya Git