Yöresel Lezzet Diyarbakır'da!

Diyarbakır'ın merkez Kayapınar ilçesinde, 81 ilden yaklaşık 300 çeşit ürünün sergilendiği "Yöresel Lezzetler Festivali" düzenlendi.

Haberler 14.11.2017 - 09:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Merkez Kayapnar ilçesinde gerçekletirilen ve geleneksel hale getirilmesi hedeflenen festivalde, Türkiyenin dört bir yanndan yöresel lezzetlerin tantm yaplyor.

Kentte vatandalarn büyük ilgi gösterdii festival, 19 Kasma kadar devam edecek.

Yöresel Ürün Festivali Koordinatörü Mezopotamya Kültür ve Turizm Bakan Ahmet Hisahmiolu, AA muhabirine yapt açklamada, birçok ilde düzenlenen bu festivali farkl illerden getirdikleri yöresel ürünlerle Diyarbakr halknn beenisine sunduklarn söyledi.

Birçok firmann kendi ürünlerini Diyarbakrl vatandalara tantma frsat bulduunu anlatan Hisahmiolu, Halkmzn youn bir ilgisi var. Bu ilgi memnuniyet verici. Halkmzn bu scak ilgisi katlmclar da mutlu etti. Türkiyenin her bölgesinden gelen katlmclarmz var. dedi.

- Diyarbakr çok sevdim

Balkesirden gelen Vedat Bahadr, ilk kez Diyarbakr gördüünü belirterek, Diyarbakrllarn yöresel lezzetleri tatmalarn istediklerini dile getirdi.

Festival kapsamnda kente gelenlerin çok memnun olduunu ifade eden Bahadr, Herkes bizi çok iyi karlad. Misafirperverlikleri çok iyi, Allah raz olsun onlardan. Bata buraya gelince insan tereddüt ediyor ama gelince iler deiiyor. Güzel bir ehir ve yaanlacak bir yer. Diyarbakr çok sevdim. diye konutu.

Bahadr, kentin huzur dolu olduunu aktard.

Erzurumdan gelen Numan Karg da festival vesilesiyle Türkiyenin birçok iline gittiklerini söyledi.

Diyarbakra gelmekten duyduu memnuniyeti dile getiren Karg, festivalde vatandalara Erzurumun ca kebabn sunduklarn belirtti.

Ürün almaya gelen vatandalar ile sohbetlerinin çok scak geçtiini aktaran Karg, Diyarbakrl vatandalarn çok misafirperver olduunu vurgulad.

Karg Diyarbakrda umduklarnn fazlas ile karlatklarn belirterek, Diyarbakr gerçekten Dounun Parisi. Her çardklarnda Diyarbakra geliriz. ifadelerini kulland.

Vatandalar da Türkiyenin farkl yörelerine ait lezzetleri tatmann mutluluunu yaadklarn dile getirdi.

Ana Sayfaya Git