Yöresel lezzetler!

Diyarbakır'ın yöresel lezzetlerine yerli ve yabancı turistler büyük ilgi gösteriyor.

Haberler 09.03.2018 - 09:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

UNESCO Dünya Kültür Miras Listesinde yer alan Surlar ve Hevsel Bahçeleri, slam dünyasnn 5. Harem-i erifi olarak nitelendirilen Ulu Cami, St. George Kilisesi, Artuklu Han ile Cumhuriyet ve Osmanl döneminin mimari özelliklerini yanstan yaplara sahip çkalenin de yer ald tarihi Sur ilçesi, bahar mevsiminin yaklamasyla konuklarn arlamaya balad.

Tarihi mekanlar gezen turistler, yemek ihtiyaçlarn Diyarbakrn adeta damak çatlatan yöresel yemeklerin sunulduu lokantalarda gideriyor.

- 20 çeit yemek

Yaklak 48 yldr Sur ilçesinde hizmet sunan Aslan Lokantas letmecisi Cihan Aslan, bahar mevsiminin yaklamasyla turizm hareketliliinin baladn söyledi.

Aslan, farkl dil ve kültürlere mensup insanlarn yüzyllarca Diyarbakrda bir arada yaadn vurgulayarak, bu nedenle kentin yemek kültürünün çok zengin olduuna dikkati çekti.

Yerli ve yabanc konuklar için haftann 6 günü meftune, perde pilav, kaburga ve içli köftenin de arasnda yer ald 20 çeit yemek ile zgara çeitleri hazrladklarn vurgulayan Aslan, turistlerin en çok yöresel yemekleri tercih ettiini kaydetti.

Ana Sayfaya Git