Yöresel ürünler!

Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinde düzenlenen Gastroway etkinliğinde yöresel ürünleriyle zirveyi Diyarbakır yaptı.

Haberler 25.06.2019 - 10:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kültür ve Turizm Bakanl bünyesinde düzenlenen Gaziantep, anlurfa, Mardin ve Diyarbakr illerini kapsayan Gastroway etkinliinde yöresel ürünleriyle zirveyi Diyarbakr yapt.

17 uluslararas ef ve 4 gastronomi yazarndan oluan heyet Diyarbakrda yerel kurumlarn ibirliinde gerçekletirilen etkinlikler ile karland.

Sabah kahvaltsnda heyete Diyarbakr örgü peyniri, otlu peyniri, mrtoe, tandr ekmei, Diyarbakr çörei, patile gibi yöresel ürünler sunuldu.

DYARBAKIRIN YÖRESEL ÜRÜNLER

Bir restaurantta yaplan kahvaltnn ardndan Hasanpaa Hannda menengiç kahvesi ikram edilen heyet daha sonra Diyarbakr Kadayf ve Sütlü Nuriyenin imalatn görmek için Diyarbakr Organize Sanayi Bölgesinde bulunan bir kadayf üretim atölyesini ziyaret etti. Burada kente ait her iki tatlnn yapmn izleyen uluslararas ef ve yazarlar üretim aamalarndan ve ürünlerin tadn oldukça beendi.

Kadayf ve sütlü Nuriye tadm atölyesinden sonra Hanc Restoranda kente ait yöresel yemeklerin sunumu gerçekletirildi. Ayval kavurma, kaburga dolmas, saç tava, içli köfte, meftune, kibe bumbar, mehir gibi yöresel yemeklerin ikram edildii yemekte heyete yöresel ürünler hakknda detayl bilgiler sunuldu ve yaklak 20 çeit yöresel ürünü tatmalar, üretimi hakknda bilgi almalar saland.

Daha sonra Baharatçlar Sokan gezen heyet, Dengbej Evinde reyhan erbeti ikram ile dengbejleri dinledi.

Keçi Burcu ve Hevsel Bahçelerini ziyaret ederek, Hevsel bahçelerinde üretilen meyve ve sebzelerin kentteki yöresel ürünlerde, lezzetlerde önemli bir yeri olduu hakknda bilgi ald.

HEYET ÜYELER ATÖLYELERDE

Akam yemei için yerel kurumlar ibirliinde düzenlenen tadm atölyesinde heyete 60 çeit yöresel lezzet sunuldu ve kentin sivil mimari ürünlerinden biri olan ev olarak kullanlan Cemil Paa Konanda yaam, mutfak kültürü hakknda detayl bilgiler sunuldu.

Oldukça ilgi gören tadm atölyesi heyetin program boyunca gördüü ve en çok etkilendii organizasyon oldu.

Organizasyonu deerlendiren DTSO Yönetim Kurulu Bakan Mehmet Kaya, gastronominin ilin turizmine ve turizm sektöründe katma deer üretimine önemli katklar olduunu belirterek, organizasyona destek sunan tüm iletmelere ve kadnlara teekkür etti.

Yerelde kadnlarn katlm ile yöresel ürünlerin üretiminin sürdürülmesi için çalmalar yaplacan belirten Kaya, Gelitirdiimiz projeler, yerel kurumlarmz ve iletmelerimiz ibirliinde yöresel lezzetlerimizi tantmaya devam edeceiz dedi.

Ana Sayfaya Git