Yöresel ürünler festivali yapıldı

Batman'da 45 ilin katıldığı yöresel ürünler ve hediyelik eşya festivali yapıldı. Batman'da özel bir şirket tarafından Atatürk Parkında düzenlenen yöresel ürünler ve hediyelik eşya festivaline vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Haberler 18.10.2017 - 08:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

45 ilden gelen katlmclar kendi yörelerine has olan tatlar Batmanllara tantt. Malatyadan ürünlerini tantmak için gelen Zübeyir Özcan, Malatyann ürünlerini ve özellikle kaysy tantmak için geldiini belirterek, Burada fndkl, incirli, kaysl cezerye yapyoruz. Bunlarn hapsi el yapmdr. Yaptmz cezeryelerde katk maddesi yoktur dedi.

YÖRESEL ÜRÜNLER

Festivalde stantlar gezen Batmanl Mecit Karata, Batmanda bu tür festivallerin ylda en az iki, üç defa yaplmasn istediini ve buradaki ürünlerde katk maddesi olmad için tatlarnn çok güzel olduunu söyledi.

Giresundan festivale katlan Hüseyin enemre ise, Batmann çok güzel bir il olduunu, daha önce de geldiini ve askerliini de bu bölgede yaptn belirterek, Batmana tereddütsüz geldim. Burada Giresuna özel fntk ezmesi yapyoruz. Bu tamamen el yapmdr. Ürünlerimiz fabrikasyon olsayd stant, stant gezemezdik kendi ürünlerimizden yapyoruz diye konutu.

Stantlarn 2 gün boyunca Batmanllara açk olaca bildirildi.

Ana Sayfaya Git