Yöresel yemek yarışması

Bingöl'de, Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında ödüllü yöresel yemek yarışması gerçekleştirildi.

Haberler 20.04.2017 - 13:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

l Kültür ve Turizm Müdürlüü ile Karyaka Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi i birliiyle 3 gün sürecek ödüllü yöresel yemek yarmas düzenlendi.

Vali Yavuz Selim Köger, yarmann düzenlendii okulda, yemekleri inceleyerek tatlarna bakt.

Burada gazetecilere açklamada bulunan Köger, Bingöllü kadnlarn çok güzel yemekler yaptn söyledi.

Yöresel yemeklerin yaatlmas çok önemli, bu kültürün yaatlmasnn çok büyük önemi var. diyen Köger, Turist geldii zaman o yöreye ait otantik, orijinal eyler, yemekler görmek, yeni lezzetler ve tatlar kefetmek istiyor. Bugün bize sunulan yemekler hakikaten kayda deer yemeklerdi. Bingölün otantik yemeklerini güncelleyerek, daha da güzel hale getirerek misafirlerimize sunmamz lazm. ifadelerini kulland.

YEMEK YARIMASI

l Kültür ve Turizm Müdürü Kasm Barman da Bingöl yöresine has birçok yemek çeidi olduunu, bunlarn daha önce yeterince tantlmadn belirtti.

Geçen yl düzenlenen yemek yarmasna 42, bu senekine ise 70 kiinin katldn ifade eden Barman, kentin gastro kimliinin ortaya çkarlmas, gelitirilmesi ve sürdürülebilirliinin salanmasn amaçladklarn kaydetti.

Bu tür etkinliklerin daha fazla yaplmas gerektiini dile getiren Barman, mkanlarmz dahilinde hem bu tür etkinlikleri düzenlemeye devam edeceiz hem de Bingöl yöresine ait yemeklerin tantmna katk salayacaz. diye konutu.

Yarmada, 6 jüri üyesi tarafndan yaplan deerlendirme sonucu dereceye girecek ilk 3 yarmacya ödül verilecei bildirildi.

Ana Sayfaya Git