Ypg çekildi mi muamması!?

YPG'nin son grubunun Menbiç'ten çekildiği öne sürülürken, Dışişleri Bakanlığı çekilmenin abartıldığını iddia etti.

Haberler 17.07.2018 - 10:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

SURYEnin Menbiç kentinde Türkiye ile ABD arasnda sorun haline gelen ve daha sonra yaplan protokolle çekilmeleri istenen PKK/YPGnin son grubunun da ayrld belirtildi. Dileri Bakanl ise, çekilmeyi abartly bulduklarn bildirdi.

Menbiç Askeri Meclisinden önceki gece yaplan açklamada, Koalisyon ile ibirlii içerisinde eitim veren YPGnin son grubunun da dün Menbiçten çekildii duyuruldu. Menbiçte, ABD askerlerinin gözetiminde baz yerlerde küçük seyyar köprülerin yapldna dair fotoraflarn da sosyal medyada paylald görüldü.

ABDnin Menbiçte güç olarak kabul ettii ve birlikte çalt Menbiç Askeri Meclisinden dün akam saatlerinde yaplan açklamada, son YPG grubunun da çekildii ileri sürüldü. Yazl açklamada, Menbiç Askeri Meclisi olarak; YPGnin son danma grubunun da Koalisyon i birlii ile savaçlara eitim verme görevlerini tamamlayarak 15 Temmuz 2018de Menbiçten çekildiini duyuruyoruz denildi. Menbiç Askeri Meclisi ve YPGnin, Uluslararas Koalisyon ile i birlii ile 15 Austos 2016da kenti DEAtan ald ve güvenliin saland belirtilen açklamann devamnda öyle denildi:

YPGNN SON GRUBU BÖLGEDE çEKLD

16 Kasm 2016da Menbiç Askeri Meclisi olarak Menbiçin askeri ve güvenlik sorumluluunu üstlendik. YPG, resmi bir açklama ve askeri bir törenle kentten çekildi. Kentin savunmas alannda kurumlama ve örgütlenme çalmalarmza devam ettik. YPGden askeri bir danma grubunun Menbiçte kalmasn ve Uluslararas Koalisyon i birlii ile meclis savaçlarna eitim vermesini talep ettik. ki yln ardndan Meclis artk eitimleri devam ettirebilecek düzeye geldi. Bu temelde YPG ile yaplan anlama sonucu askeri danma grubunun bir ksm 3 Haziranda bugün de görevlerini tamamlayan son grup kentten çekildi.

ABD ASKERLERNN GÖZETMNDE SEYYAR KÖPRÜLER YAPTILAR

Bu arada, Menbiçte Askeri Meclis sorumlusu ervan Dervi, sosyal medya hesabndan kentte küçük seyyar köprülüren yapldna dair fotoraflar sosyal medya hezasabndan paylamas dikkat çekti. ABD askerlerinin gözetiminde yaplan demir seyyar köprü yapmnda askeri üniformal Menbiç Askeri Meclis üyelerinin çalmas dikkat çekti. 30 metrelik demir köprünün, DEA tarafndan daha önce uçurulan eski köprü yerine Tebka ve El Cirniye beldesi arasnda yapld ve malzemelerin koalisyon tarafndan temin edildii belirtildi.

DILER BAKANLII ABARTILI BULUYORUZ

Öte yandan, DILER Bakanl kaynaklarndan PYD/YPGnin Münbiçten tamamen çekildiine dair haberlere ilikin edinilen bilgi u ekilde: PYD/YPGnin Münbiçten tamamen çekildiine dair haberleri abartl buluyoruz. Süreç halen devam ediyor. Devriye güzergah üzerindeki kontrol noktalarndan çekilme sürüyor. Ortak devriye hazrlk çalmalar devam ediyor. Dolaysyla Münbiçten bu aamada PYD/ YPGnin tamamen çekildiine dair haberler gerçei yanstmamaktadr.

Ana Sayfaya Git