YPG/PKK çocukları savaştırmaya devam ediyor

İnsan Hakları Gözlemevi, terör örgütü YPG/PKK'nın çocukları silah altına alıp savaştırmaya devam ettiğini, bu süre içerisinde aileleriyle iletişim kurmalarına dahi izin vermediğini bildirdi.

Haberler 04.08.2018 - 08:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

nsan Haklar Gözlemevinin yaymlad raporda, Birlemi Milletlerden elde edilen verilere göre, YPG/PKKnn geçen yl safna katt çocuk saysnda ciddi art olduu belirtildi.

Raporda, Silahl grup, bir ksm aileleri kontrolünde kamplarda yaayanlar dahil, çocuklar saflarna katmay derhal durdurmal. ifadesi kullanlarak, 18 yandan küçükleri silah altna almann uluslararas hukukça yasakland, 15 yandan küçük çocuklarn bu uygulamaya tabi tutulmasnn ise sava suçu olduu vurguland.

Örgütün igalindeki kamplardan çocuklar ailelerinin haberi dahi olmadan kaçrd, akbetleriyle ilgili bilgi sahibi olmalarn engelledii kaydedildi.

ABD, destekledii örgüte çocuk askerleri kullanmay brakmas için bask uygulamal. ifadesinin kullanld raporda, çocuklar kaçrlan ailelerle yaplan röportajlara da yer verildi.

Söz konusu 8 ailenin 13-17 yalarnda 6 kz ve 2 erkek çocuunun silah altna alndna dikkat çekilen raporda, bu çocuklarn sözde eitim kamplarnda tutulduu ancak 16 yandaki bir erkek çocuun Rakkada çatmada hayatn kaybettii bilgisi paylald.

BMnin çocuklarn silahl çatmalardaki rolüne ilikin 2017 raporuna atfta bulunularak, YPG/PKKnn 2017de 224 çocuu silah altna ald, 2016ya göre bu rakamn neredeyse 5 katna çktna dikkat çekildi.

Onu bir arabaya koydular ve Rakkada ön saflara götürdüler

Raporda, röportaj yaplan ailelerin tümünün çocuklarnn örgütün vaatleri neticesinde kendi istekleriyle örgüte katldn söyledii aktarld.

13 yandaki bir kz çocuunun annesinin, Fakiriz. Kzma yeni kyafetler ve para vereceklerini söylediler. sözlerine yer verildi.

17 yandaki bir kz çocuunun annesinin Kzmla hiç konumadm. Sadece ölü mü diri mi onu bilmek istiyorum. ifadesinin yer ald raporda, 16 yandaki olunu Rakkadaki savata kaybeden annenin baz fotoraflar gösterdii belirtildi. Raporda, fotoraflarda olunu silah tarken ve askeri üniforma ile gördüünü dile getiren annenin, Onu bir arabaya koydular ve Rakkada ön saflara götürdüler. ifadeleri yer ald.

Ana Sayfaya Git