YPG/PKK sivil yerleşim yerlerini vurdu: 18 ölü

YPG/PKK, Suriye'de işgal ettiği bölgelerden Türkiye'ye yönelik sivilleri hedef alan saldırılar gerçekleştiriyor.

Haberler 14.10.2019 - 10:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

YPG/PKKnn Suriyede igal ettii bölgelerden Türkiyeye yönelik sivilleri hedef alan hain saldrlarnda aralarnda 9 aylk Muhammed bebein de bulunduu 18 sivil yaamn yitirdi.

Türkiyenin güney snrnda oluturulmaya çallan terör koridorunu yok etmek, bölgeye bar ve huzur getirmek amacyla Türk Silahl Kuvvetlerinin (TSK), Suriye Milli Ordusu ile Suriyenin kuzeyinde YPG/PKK ve DEA terör örgütlerine kar balatt Bar Pnar Harekat devam ediyor.

Mehmetçik karsnda bozguna urayan Suriyedeki YPG/PKKl teröristler, igal ettikleri bölgelerden Türkiyeye yönelik sivilleri hedef alan saldrlar gerçekletiriyor. AA muhabirinin derledii bilgilere göre, harekatn balad 9 Ekimden bu yana Mardinin Nusaybin ilçesi ile anlurfann Akçakale, Ceylanpnar, Suruç ve Birecik ilçelerine gerçekletirilen havan ve roketatarl saldrlarda, aralarnda Suriye uyruklu 9 aylk Muhammed Omarn ve çocuklarn da bulunduu 18 sivil ehit oldu, 100ü akn kii yaraland.

Bugüne kadar snr hattndaki ilçelerden Nusaybinde 11, Suruçta 3, Akçakalede 2 ve Ceylanpnarda 2 sivil, hain saldrlarda yaamn yitirdi. Saldrlarda Muhammed bebein yan sra Ceylanpnar ilçesinde ekmek almak için evinden çkan 11 yandaki Mazlum Güne, sokakta oynayan 11 yandaki Elif Terim ile Nusaybin ilçesinde anneleri ile evlerinin önünde katledilen 12 yandaki Emine ve 15 yandaki ablas Leyla Yldz da hayatn kaybetti.

- Toplanan siviller hedef seçildi

YPG/PKKl teröristler, bu saldrlarda sivil can kaybnn fazla olmas için haince taktikler uyguluyor. Nusaybinde önceki gün 8 kiinin ehit dütüü, 35 kiinin yaraland terör saldrsnda, Suriye tarafndan önce bir eve havan mermisiyle saldr düzenleyen YPG/PKKl teröristlerin, ardndan evdekilere yardm etmek amacyla toplanan sivillerin üzerine yeniden saldr yapt belirlendi. ehit düen sivil ve yarallarn fazla olmasnn nedeninin, toplanan sivillere yönelik havan mermisiyle gerçekletirilen üçüncü ve dördüncü saldrlar olduu ortaya çkt.

Teröristler, Suriyenin Haseki iline bal Kaml ilçesinden sadece Nusaybin ilçesinde sivilleri hedef alan 300ü akn havanl saldr yapt.

Evlerdeki ve binalardaki tahribat, hain saldrlarn boyutunu gözler önüne serdi.

- Bütün dünya, PKK/YPGnin 9 aylk bir bebei nasl katlettiini görsün

YPG/PKKnn Akçakaledeki yerleim yerlerine yapt havan saldrlarnda 9 aylk bebek Muhammed Omarn hayatn kaybettii evin sahibi Ahmet Töremen, kundaktaki bebekleri dahi katlettiklerini söyledi. çocuk, yal ve kadn demeden herkese saldrdn iddia eden Töremen, öyle konutu:

Ne diyeceimizi aryoruz, insanln son noktas. Terör örgütünün saldrd insanlarn, bebeklerin suçu yok. Bütün dünya, PKK/YPGnin 9 aylk bir bebei nasl katlettiini görsün. Evimde hasar oldu ama evim ve canm devletim için feda olsun. Benim evim onarlabilir ama bu 9 aylk bebein annesi ve babasnn yürei onarlabilir mi? Söyleyecek bir söz bulamyoruz. Hain terör örgütü PKK/YPG insanla zarar veriyor.

- Türk milletini hedef almlar

Abdullah Ezrak ise aabeyinin evine havan mermisi atlmas sonucu yangn çktn ve eyalarn kullanlamayacak hale geldiini söyledi. Sivilleri hedef aldn aktaran Ezrak, gal ettikleri Suriyeden Türkiyeye havan atyorlar. Türk milletini hedef almlar, Allah Türk Ordusunu muzaffer eylesin. dedi.

Ana Sayfaya Git