YTB'den "Uluslararası Öğrenci Kent Rehberi" yarışması

Yarışma, Türkiye’ye yeni gelecek uluslararası öğrencilerin yaşayacakları şehirlere kolay uyum sağlamalarını hedefliyor. Üniversitelerin 2, 3 veya 4. yılında olan Türk ve uluslararası öğrenciler, hazırlayacakları ortak projeyle yarışmaya katılabilecek.

Haberler 31.12.2017 - 09:34 Son Güncelleme : 31.12.2017 - 10:03

Yurtd Türkler ve Akraba Topluluklar Bakanl (YTB), dünyann farkl bölgelerinden eitim almak için Türkiyeye gelen uluslararas örencilerin yaayacaklar ehirlere kolay uyum salamalar için Uluslararas Örenci Kent Rehberi yarmas düzenliyor.

YTBden yaplan açklamaya göre, Türkiyeye gelen uluslararas örencilerin yaayacaklar kentlere kolay uyum salamalar amacyla Uluslararas Örenci Kent Rehberi yarmas yaplacak.

Yarmayla Türkiyeye yeni gelecek uluslararas örencilere yaayacaklar kentleri daha önce Türkiyeye gelen uluslararas ve Türk örencilerin gözünden görebilme imkannn salanmas hedefleniyor.

Hali hazrda Türkiyedeki üniversitelerde eitiminin 2, 3 veya 4. ylnda olan Türk ve uluslararas örenciler hazrlayacaklar ortak projeyle yarmaya katlabilecek.

Uluslararas Örenci Kent Rehberi

Bu kapsamda, Ankara, stanbul, zmir, Konya, Eskiehir, Bursa, Kocaeli, Sakarya, Kayseri, Samsun, Antalya, Trabzon, Adana, Gaziantep, Mersin ve Erzurum ehir rehberlerinin hazrlanmas planlanyor.

Bu illerden birine yönelik hazrlanacak kent rehberi ile yarmaya katlm salanmas gerekiyor. Yarmaya en az 3, en fazla da 5 kiiden oluacak ekipler katlabilecek.

Ekiplerde biri Türkiye Burslusu olmak üzere en az 2 uluslararas örenci olmas art aranyor.

Her kentin birinci seçilen takmna 7 bin 500, ikinci takmna 5 bin ve üçüncü takmna 2 bin 500 lira para ödülü verilecek.

Yarmaya bavurular 16 Mart 2018e kadar yaplabilecek. Yarmann detaylarna www.turkiyeburslari.gov.tr adresinden ulalabiliyor.

Ana Sayfaya Git