Yük trenine sabotaj

Tren yoluna tuzakladığı patlayıcıyı yük treninin geçişi sırasında infilak ettirdiği saldırıda can kaybı ve yaralanan olmadı.

Haberler 28.02.2017 - 09:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Sur lçesinin Bavar Mahallesi yaknlarnda teröristler, demiryoluna yerletirdikleri patlayacy, ham petrol tamaclnda kullanlan yük treninin geçii srasnda inflak ettirdi. Patlamada 8 bo vagon raydan çkarken, saldrda yaralanan olmad.

TREN RAYINA EL YAPIMI PATLAYICIYLA SALDIRI DÜZENLEND

Batman istikametinden Diyarbakra gelen Devlet Demir Yollarna ait bo yük treni, Diyarbakr merkeze bal Karpuzlu köyü yaknlarnda teröristlerin daha önceden raylara döedii el yapm patlaycy, saat 13.00 sularnda infilak ettirmesi sonucu baz vagonlar raydan çkt. Patlama sonucunda ham petrol tamaclnda kullanlan vagonlardan 8i raylardan çkarak devrildi. Patlamada ölen ve yaralanan olmazken, vagonlardan ayrlan trenin lokomotifi ise patlama noktasna yaklak 100 metre mesafede durabildi.

ANS ESER ÖLEN VE YARALANAN OLMADI

Patlamann ardndan çevredeki köylülerin ihbar üzerine olay yerine çok sayda polis ve ambulans ekibi sevk edildi. Bölgeye giden polis ekipleri güvenlik önlemi alrken, yaral olmamas üzerine ambulanslar da kendi istasyonlarna çekildi. El yapm patlaycnn patlatld bölgede güvenlik güçleri ikinci bir bombann olabilecei ihtimaline karlk uzun süre arama çalmalar yapt. Saldry düzenleyenlerin yaknda olma ihtimali üzerine bölgede operasyon balatlrken, polis helikopteri de çalmalara havadan destek verdi.

VALLK: OLAY çOK YÖNLÜ ARATIRILMAKTADIR

Patlamann ardndan Diyarbakr Valiliinden yaplan yazl açklamada, Karpuzlu Mahallesi mevkiinde saat 13.00 sularnda bo bir yük trenin geçii esnasnda el yapm patlayc ile olduu deerlendirilen bir patlama sonucunda trenin baz vagonlar raydan çkarak hasar meydana gelmitir. Meydana gelen olayda ölen veya yaralanan olmamtr. Olay çok yönlü olarak aratrlmaktadr denildi.

Ana Sayfaya Git