Yüksek elektrik faturalarına tepki

Batman’da elektrik faturaları yüksek gelen vatandaşlar, mağdur olduklarını belirterek elektrik kurumuna tepki gösterdiler.

Haberler 27.08.2019 - 00:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Batmanda yüksek gelen elektrik faturalarna tepkiler devam ediyor. DEDA tarafndan kesilen elektrik faturalarnn olduundan çok yüksek yazldn belirten vatandalar madur olduklarn ifade ettiler.

Son birkaç aydr herkesin elektrik faturalarnn yüksek geldiini söyleyen vatandalar, bir an önce elektrik faturalarnda bir düzenlemenin yaplmas gerektiini kaydettiler. Yüksek elektrik faturalarnn kendilerini madur ettiini aktaran vatandalar, yetkililerden bu soruna el atmalarn istediler.

Vatandalar, yüksek elektrik faturas nedeniyle Dicle Elektrik Perakende Sat (Dicle EPSA) l Müdürlüüne ikyette bulunuyor.

Yetkililer bu ie el atmal

Birkaç aydr kendisine 500-600 TL elektrik faturasnn geldiini belirten Halil Tuncer, Ben Dicle DEDA maduruyum. Faturam yüksek gelmesi nedeniyle itirazda bulundum. 3 aydan beridir her seferinde faturam 500-600 TL geliyor. Ben bin 200 liraya çalyorum. Gece gündüz çalyorum, bu paray Dicle DEDAa m vereyim, çocuklarma m bakaym? Yetkililerden bu ie el atmalarn istiyorum. Sürekli itirazda bulunuyorum, ret cevab geliyor. Faturam daha önce 100-120 lira geliyordu. 3 aydr sürekli fatura yüksek geliyor. Artk ne yapacam bilmiyorum. dedi.

Bu büyük bir hakszlktr

Elektrik tüketiminde kstlamaya gittii halde faturasnn olduundan çok yüksek geldiini vurgulayan Yakup Dinç, Daha önceki faturalarm 40-50 lira geliyordu. Geçen ay 170 lira geldi. Elektrik tüketimimi azalttm halde bu ay 307 lira geldi. Bunun sebebi nedir? Neden bu ekilde insanlar madur ediyorlar? Bu büyük bir hakszlktr, gereinin yaplmasn istiyoruz. Asgari ücretle çalyoruz. Her seferinde yüksek faturalar ödersek çocuklarmza nasl bakacaz? Futuraya itiraz için Dicle EPSAa geldim. Ama bence itirazn sonucunda ret cevab gelecek. Madur olan çok kii bizim gibi ikyette bulundu. diye konutu.

Ana Sayfaya Git