Yüksek Seçim Kurulu 549 memur alacak

Resmi Gazete'de yayımlanan ilana göre, Memur Sınav, Atama, Yer Değiştirme ve Nakil Yönetmeliği kapsamında YSK'nin merkez teşkilatına 123, taşra teşkilatlarına ise 426 memur ataması gerçekleştirilecek.

Haberler 02.03.2018 - 09:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Buna göre, YSK merkez tekilatna 6 mühendis, 6 istatistikçi, 9 programc, 12 çözümleyici, 3 teknisyen, 3 bilgisayar iletmeni, 30 veri hazrlama kontrol iletmeni, 3 ariv memuru, 4 santral memuru, 6 sekreter, 6 bekçi, 15 oför, 18 hizmetli ve 2 datc alnacak.

YSK tara tekilatlarnn bulunduu birçok il ve ilçeye de 81 teknisyen ile 345 zabt katibi atamas yaplacak.

- Bavuralar 7-16 Martta

YSKnin personel alm ilanna bavurular 7 Mart çaramba günü saat 09.00da balayp 16 Mart Cuma günü saat 17.00de mesai bitimiyle sona erecek.

Bavurular YSKnin kurumsal internet sitesi www.ysk.gov.trde yer alan müracaat formunun elektronik ortamda doldurulmas suretiyle yaplacak. Elektronik ortamda yaplacak bavuruda adaylar posta veya dier iletiim kanallaryla herhangi bir belge göndermeyecek.

Bavuru ilemini uygun ekilde yaparak tamamlayan adaylara bavuru kayt numaras sistem tarafndan otomatik olarak verilecek.

- Her bir kadro ve unvan için yalnzca bir bavuru yaplacak

Adaylar her bir kadro ve unvan için yalnzca bir bavuru yapabilecek. Ayn adayn birden fazla kadro ve unvan için bavuru yapmas halinde tüm bavurular geçersiz saylacak, bu ekilde snava girenlerin kazanm olsalar dahi atamalar yaplmayacak.

2016 KPSS puan ile merkezi yerletirme sonucu B grubuna ait herhangi bir kadro veya pozisyona yerletirilen adaylarn (atamas yaplanlar veya yerletirildii halde ilgili kuruma bavurmayanlar) müracaatlar kabul edilmeyecek ve atamalar yaplmayacak.

Sözlü snava, KPSS baar srasna göre atama yaplacak kadro saysnn 5 kat aday çarlacak. Son sradaki adayla ayn puana sahip olan birden fazla aday bulunmas halinde, bu adaylarn tümü sözlü snava davet edilecek. Sralamalar ise unvan baznda ayr ayr yaplacak.

Sözlü snava girmeye hak kazanan adaylarn ad ve soyadlar ile snav yerleri, sözlü snav tarihinden en az 5 gün önce YSKnin internet sitesinde ilan edilmek suretiyle duyurulacak. Ayrca adaylara yazl bildirimde bulunulmayacak.

Sözlü snav kazananlardan bavuru belgelerinde gerçee aykr beyanda bulunduu tespit edilenlerin snavlar geçersiz saylacak ve atamalar yaplmayacak; atamalar yaplm ise iptal edilecek, bu kiiler bundan sonra açlacak olan snavlara katlamayacak ve haklarnda cumhuriyet savclna suç duyurusunda bulunulacak.

Bu ekilde YSK Bakanln yanltanlar kamu görevlisi ise ayrca durumlar çaltklar kurumlara da bildirilecek.

Sözlü snava adaylar fotorafl ve onayl bir kimlik belgesi ile girebilecek.

- Sözlü snavnn yaplaca gün teslim edilecek belgeler

Snava katlacak adaylarn, YSK internet sitesinde bulabilecekleri ve usulüne uygun dolduracaklar üç Güvenlik Soruturmas ve Ariv Aratrmas Formu ile iki nüfus cüzdan fotokopisini, ayrca tara tekilat zabt katibi ve teknisyen unvanl kadrolar için müracaat eden adaylarn, ilan edilen yerlerden 30 yer için tercihte bulunduklar imzal talep istem dilekçelerini sözlü snavn yaplaca gün YSK Bakanlna teslim etmeleri gerekecek.

Sözlü snavda, atama yaplacak kadronun gerektirdii mesleki bilgi (50 puan), Atatürk ilkeleri ve inklap tarihi (15 puan), genel kültür düzeyi (15 puan) ile öz güveni, bilimsel ve teknolojik gelimelere açkl, temsil kabiliyeti, bir konuyu kavrama ve ifade yetenei konularndan (20 puan) olmak üzere 100 puan üzerinden snav kurulu üyeleri tarafndan ayr ayr deerlendirme yaplacak.

- Sonucu KPSS ile sözlü puannn aritmetik ortalamas belirleyecek

Sözlü snavnda baarl saylabilmek için snav kurulunun verdii puan ortalamasnn en az 70 olmas gerekiyor.

Adaylarn nihai baar puan, KPSS puan ile sözlü snav puannn aritmetik ortalamas alnarak belirlenecek.

Nihai baar listesi, fiziki ortamda istenilecek evrak ile bu evrakn YSKya teslim usulü ve süresi kurumun internet sitesinden ilan edilecek.

Snav kazananlarn atamalar, ilan edilen kadro saysn geçmeyecek ekilde nihai baar listesine ve varsa tercihlerine göre yaplacak. Tercihlerine bu ekilde yerletirilemeyenlerin veya tercihte bulunmayanlarn atamalar ise YSK Bakanl tarafndan resen gerçekletirilecek.

Adaylarn baar puannn eit olmas halinde; KPSS puan yüksek olana, bunun eit olmas halinde ayn puan alan adaylar arasndan diploma tarihi itibaryla önce mezun olmu olana, bunun ayn olmas halinde de ya büyük olan adaya öncelik verilecek.

Haklarnda atama artlarnn kaybedilmesini gerektirecek nitelikteki eylemlerinden dolay adli bir soruturma veya kovuturma bulunanlardan snavda baarl saylanlarn atamalar soruturma veya kovuturma sonuçlanncaya kadar bekletilecek.

Atanmaya hak kazand halde verilecek süre içinde göreve balamayanlarn yerine, nihai baar puanna göre en yüksek puandan balamak üzere yedeklerden atama yaplacak. Bunlar dnda kalanlar herhangi bir hak iddiasnda bulunamayacak.

Aranlan artlar tamad veya gerçee aykr beyanda bulunduu tespit edilen adaylarn atamalar yaplmayacak, bu hususlarn sonradan tespiti halinde, yaplan atama ilemleri iptal edilerek ilgililer hakknda genel hükümlere göre ilem yaplacak.

- Adaylarda aranan genel ve özel artlar

YSKnin memur almna bavuracak adaylarn 657 sayl Devlet Memurlar Kanununun 48inci maddesinde belirtilen artlar ile ilk defa devlet memurluuna atanacaklar için snavn son bavuru tarihinde söz konusu kanundaki ya artn tamalar ve güvenlik soruturmas ile ariv aratrmas sonucunun olumlu olmas koulu bulunuyor.

Ayrca adaylarn, 2016 KPSSde lisans mezunlar için KPSSP3, ön lisans mezunlar için KPSSP93, orta öretim mezunlar için KPSSP94 puan türünden en az 70 puan alm olmalar gerekiyor.

Özel artlar arasnda ise mühendis, istatistikçi, programc, çözümleyici, teknisyen, bilgisayar iletmeni kadrolarna bavuracak adaylarn ilgili lisans programlarndan mezun olmalar, ÖSYM tarafndan yaplan Yabanc Dil Bilgisi Seviye Tespit Snavnda en az (D) düzeyinde baar veya dil yeterlii bakmndan ÖSYM tarafndan denklii kabul edilen ve uluslararas geçerlilii bulunan baka bir belgeye sahip olmalar isteniyor.

Teknisyen kadrosuna atanabilmek için ortaöretim kurumlarnn, biliim teknolojileri alan ve dallarndan veya elektrik-elektronik teknolojisi alan ve dallarnda mezunu olma art aranyor. Zabt katibi, veri hazrlama ve kontrol iletmeni, ariv memuru, santral memuru, oför, datc, bekçi ve hizmetli kadrolarna atanabilmek için ise en az lise veya dengi okul mezunu olmalar yeterli olacak.

Sekreter kadrosuna atanabilmek için de en az yüksekokullarn sekreterlik ve büro yönetimi bölüm ya da programlarndan mezun olma art aranacak.

Ana Sayfaya Git