Yüksekdağ'a 83 yıl hepis istendi

DİYARBAKIR Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, HDP Eş Başkanı Figen Yüksekdağ hakkında hazırladığı 92 sayfalık iddianame mahkemece kabul edildi. Yüksekdağ'ın, yasama dokunulmazlığının kaldırılması talebi ile hazırlanan ve 4 ayrı suçu kapsayan fezlekeye dayandırılan iddianamede çarpıcı ayrıntılar yer aldı.

Haberler 01.02.2017 - 09:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HDP E Bakan Figen Yüksekda hakknda hazrlanan iddianame Diyarbakr 8inci Ar Ceza Mahkemesince kabul edildi. 92 sayfalk iddianamede, Yüksekdan örgütün yasama organ konumunda olan DTK içerisindeki faaliyetleri ve dier eylemleri nedeniyle terör örgütü yöneticisi sfatyla cezalandrlmas istendi. ddianamede, konumalarnda örgütün propagandasn yapt iddia edilen Yüksekdan Toplant ve gösteri yürüyüleri kanununa muhalefet, halk kin ve dümanla alenen tahrik, suç ilemeye tahrik suçlarndan 30 yldan 83 yla kadar hapisle cezalandrlmas istendi.

Kobani olaylarnn olduu dönem HDP MYKsnda bulunan Figen Yüksekdan halkn sokaa çarld açklamada imzasnn bulunduunu belirten savc, üphelinin sokak olaylarnn meydana gelmesinden sorumlu olduu belirtildi.

KAOS YARATMAK STEDLER

Türkiyede sözde özerk bölge oluturma amac kapsamnda bölgesel bir meclis pozisyonunda olmas hedeflenen ve KCK tarafndan dorudan yönetilen DTK örgütlenmesinin,bizzat Öcalann talimatyla kurulduunu iddianamede vurgulayan savc, demokratik özerkliin, terör örgütünün Birleik Bamsz Kürdistan kurma hedefine yönelik stratejisinin günümüze yansmas olduunu kaydetti.

PKK/KCK terör örgütünün, 2015 ylnda Dou ve Güneydou Anadolu bölgelerinde Türkiye Cumhuriyeti devletinin birliini ve ülke bütünlüünü bozma amac tayan iddet eylemlerini yaygnlatrdn belirten savc, ilçelerde hendekler kazlmak, silahl, bombal ve roketatarl saldrlar düzenlenmek suretiyle öz yönetim ilanlar gerçekletirilerek kaos ortam oluturulmaya çalldn vurgulad.

DEVLET GALC OLARAK GÖRÜYOR

Bir siyasi partinin e bakan ve milletvekili olan üphelinin siyasi faaliyet görünümü altnda gerçekletirdii eylemlerinin salt siyasi faaliyet kapsamnda görülemeyecei, eylemlerin bir bütün halinde silahl terör örgütünün hiyerarik yapsna dahil terör örgütü üyesi olma suçunu oluturaca belirtilen iddianamede, Yüksekdan bir televizyon programnda güvenlik güçlerini ve Türkiye Cumhuriyetini igalci olarak nitelendirdii kaydedildi.

Figen Yüksekdan hendek olaylarn ve terör saldrlarn sahiplendiini belirten savc, üphelinin bu olaylar direni ve mücadele olarak nitelendirildiini kaydetti. üphelinin güvenlik güçlerinin terör örgütüne yönelik operasyonlar ile ilgili olumsuz alg oluturmaya çaltn kaydeden savc, Figen Yüksekdan terör örgütünün ideolojisini açkça benimsendiini ifade etti.

Figen Yüksekdan yapt konumalarda vatandalar örgüt mensuplarna destek olmaya ve direnmeye çard kaydedilen iddianamede, bir siyasi partinin e bakan olan üphelinin örgütçe önem atfedilen ve çar yaplan yürüyüe katlmas ve konuma yapmasnn bir bütün halinde silahl terör örgütünün hiyerarik yapsna dahil üyesi olma suçunu oluturduu belirtildi.

CEZASI YARI ORANINDA ARTIRILSIN

üphelinin DTK kongresinde yapt konumada halk kin ve dümanla tahrik ettii yönünde kuvvetli suç üphesi bulunduunu belirten savc, Yüksekdan ifadesinin alnmas için Ankara Cumhuriyet Basavclna talimat yazldn, ancak çarya ramen ifade vermeye gitmediini kaydetti. Bunun üzerine üpheli hakknda gözalt karar verilerek ifadesine bavurulduunu belirten savc, Yüksekdan suçlamalar kabul etmediini vurgulad. ddianamede, Yüksekdaa verilecek olan cezann Terörle Mücadele Kanunu kapsamnda yar orannda artrlmas da istenildi.

Ana Sayfaya Git