Yüksekdağ'ın anı defteri!

Kesinleşen hapis cezası nedeniyle milletvekilliği ve parti üyeliği düşürülen eski HDP Eş Genel Başkanı ve Van Milletvekili Figen Yüksekdağ hakkında, "terör örgütü propagandası" yapmak suçundan açılan 2 ayrı davada 1 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Haberler 10.11.2017 - 09:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Cumhuriyet Basavclnca Yüksekda hakknda ayr ayr açlan iddianameler, 10. Ar Ceza Mahkemesince kabul edildi.

ddianamede, Diyarbakrn Lice ilçesinde 19 Austos 2014te PKK/KCKnn mezarlk olarak belirledii alanda mevcut yaplarn yklmas için bölgeye düzenlenen operasyonda Mehdin Taknn ölü ele geçirilmesi sonrasnda düzenlenen taziyeye Yüksekdan katlarak PKK ve HPG flamasnn bulunduu fotoraf önünde konuma yapt belirtildi.

- PKKnn an defterine yaz yazm

Ayn bölgeye 15 Ekim 2015te tekrar operasyon düzelendii bildirilen iddianamede, ele geçirilen örgütsel dokümanlar arasndan bulunan an defterindeki incelemede, Yüksekdan yaz yazdnn tespit edildii vurguland.

ddianamenin deerlendirme ksmnda u ifadelere yer verildi:

Yüksekdan tam olarak tarihi tespit edilemeyen bir zamanda örgütün sözde ehitlik olarak ina etmeye çalt alandaki an defterine ölen Mehdin Takn ve dier örgüt üyelerinin eylemlerine sahip çkmtr. Bu kiileri ehit olarak nitelendirdiine ilikin yazlar yazd tespit edilmitir. Sann, terör örgütü PKK/KCK ve örgüt üyelerinin cebir, iddet ve tehdit içeren eylemlerini meru gösterecek, övecek nitelikte konuma yapmak ile yaz yazmak suretiyle üzerine atl terör örgütü propagandas yapma suçunu iledii anlalmtr.

Dier iddianamede ise bir vatandan Ankara Cumhuriyet Basavclna hitaben yazd ikayet dilekçesinde, Ankarada düzenlenen HDP 2. Olaan Kongresinde terör örgütü eleba Abdullah Öcalann görüntülerinin paylald, sloganlar atld ve HDP E Genel Bakan seçilen Yüksekdan örgüt propagandas yapt iddiasnda bulunduu kaydedildi.

ikayet dilekçesinin ekinde vatandan kongre merkezine ilikin internet haber çktlar sunmas ve ikayetçi olmas üzerine olayla ilgili soruturma balatld anlatlan iddianamede, gerekli incelemelerin yapld belirtildi.

Yüksekdan kongrede HDP E Genel Bakan seçildiine iaret edilen iddianamede, Kongrenin yapld salonda, PKK/KCK silahl terör örgütü elebann fotoraflarnn paylalmas ve yine duvarlarda sözde demokratik özerklik yazl pankartlar aslmas suretiyle terör örgütünün ve örgüt üyelerinin cebir, iddet ve tehdit içeren eylemleri övülmü ve meru gösterilmitir. Böylece Yüksekdan, üzerine atl terör örgütü propagandas yapma suçunu iledii anlalmtr. deerlendirmesi yer ald.

- stenilen ceza

ddianamelerde, Yüksekda hakknda terör örgütü propagandas yapmak suçundan açlan 2 ayr davada 1 yldan 5 yla kadar hapis cezas ve mahkumiyeti halinde Türk Ceza Kanununun ilgili maddesinde öngörülen hak yoksunluklarna hükmedilmesine karar verilmesi isteniyor.

Ana Sayfaya Git