Yüksekdağ'ın dosyasına "yetkisizlik" kararı

Terör soruşturması kapsamında tutuklandıktan sonra 83 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ'ın dosyası, "yetkisizlik" kararı verilerek Ankara'ya gönderildi.

Haberler 05.02.2017 - 13:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrdaki terör soruturmas kapsamnda tutuklandktan sonra 83 yla kadar hapis cezas istemiyle dava açlan HDP E Genel Bakan Figen Yüksekdan dosyas, yetkisizlik karar verilerek Ankaraya gönderildi.

Yüksekda hakkndaki iddianameyi kabul eden Diyarbakr 8. Ar Ceza Mahkemesi, sank avukatlarnn tahliye talebine ilikin tutukluluk deerlendirmesini yapt.

Mahkeme, Yüksekdan üzerine atl eylem nedeniyle kuvvetli suç üphesinin varln gösteren somut delillerin bulunmas, sann savunmasnn alnmam olmas ve dolaysyla kantlarn henüz tamamen toplanmam olmas, sann tutuklulukta geçirdii süreyi dikkate alarak tutukluluk halinin devamna karar verdi.

YETKSZLK KARARI

CMKnn 12/2. maddesi gereince Yüksekdan dosyasna yetkisizlik karar veren mahkeme, sann iddianamede yazl eylemlerden yarglamasnn yaplmas için dosyann yetkili ve görevli nöbetçi Ankara Ar Ceza Mahkemesine gönderilmesini kararlatrd.

ddianamede, Yüksekdan üzerine atl olan terör örgütü yöneticilii, toplant ve gösteri yürüyüleri yasasna muhalefet, halk kin ve dümanla alenen tahrik, suç ilemeye tahrik suçlarndan 30 yldan 83 yla kadar hapisle cezalandrlmas isteniyor.

Ana Sayfaya Git