Yüksekova 1. derece bir deprem bölgesinde

Hakkari'nin Yüksekova Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Osman Doğramacı, depreme karşı 300 kişilik gönüllü ordusu inşa etmeyi planladıklarını söyleyerek, “İki türlü karşılayabiliriz depremi, ya hep beraber bu yıkıntıların altında kalabiliriz ya da deprem geldiğinde hiçbir sıkıntı yaşamadan en az zararla atlatabiliriz” dedi.

Haberler 04.02.2020 - 00:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yüksekova Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Osman Doramac, ilçedeki mühendislerle bir toplant yaparak, olas bir depreme kar kenti hazr hale getirmek istediklerini söyledi. Doramac, Bu hususta herkesin tek tek fikrini aldk, Yüksekova için neler yapmamz gerekiyor ve nelerin üzerinde durmamz gerekiyor konusunda düüncelerimizi paylatk. Geldiimiz nokta itibariyle bir ey gördük ki Yüksekovada herkes depreme hazrlanmak istiyor. Yarn canlarmz yanmasn diye bugünden önemli kararlar almak zorundayz ve bu kararlar alndktan sonra da kararllkla uygulamak zorundayz. Bunu buradaki arkadalarla beraber yapacaz. Eer bilinçli bir kitlemiz olsun istiyorsak, bilinçlendirme çalmasn mimarlardan balayarak, ilkokulda okuyan çocuumuza kadar herkese yönelik sürdüreceiz dedi.

300 KLK GÖNÜLLÜ ORDUSU NA ETMEY PLANLIYORUZ

Kurtarma ekipleri kurma karar aldklarn da ifade eden Kaymakam Doramac, Bu nokta da gençlerden oluan ya da bilinçli insanlardan oluan ve bizim ilk etapta belirleyeceimiz 300 kiilik gönüllü ordusu ina etmeyi planlyoruz. Mimarlarmz da bu hususta tabi ki her biri bence gönüllüdür. O günü Allah göstermesin, ama o gün geldiinde herkesin birbirine ihtiyac olacana inanyoruz. O gün geldiinde bizim yaplarmz itibar ile yap stoklarmzn kaliteli olmasna yönelik çalmay imdiden balatmalyz. Belli bir tarihimiz yok, deprem ne zaman olur bilemeyiz. Bugün de olur, yarn da olur, bir yl sonra da olur, on yl sonra da olur ama biz o gün gelinceye kadar elimizden ne geliyorsa hep beraber yapmak zorundayz eklinde konutu.

YÜKSEKOVA 1. DERECE BR DEPREM BÖLGESNDE

Binalar gelecek felakete hazrlamak zorunda olduklarn kaydeden Kaymakam Doramac, öyle devam etti:

ki türlü karlayabiliriz depremi, ya hep beraber bu ykntlarn altnda kalabiliriz ya da deprem geldiinde hiçbir sknt yaamadan en az zararla da atlatabiliriz. Bunu belirleyecek olan biziz. Bilinçli bir çalmayla gelecei yeniden ina etmek zorundayz. Mimarlarmz, mühendislerimiz ve bu ehrin her bir vatanda bu bilinçle yaamak zorunda, çünkü Yüksekova 1. derece bir deprem bölgesinde ve bir gün muhakkak gelecek, gelecek olana da bizim evimizin hazrlkl olmas gerekiyor ve bu hazrl da elbirliiyle yapacaz. Bütün ehir hep beraber çalacaz ve bu ehir için çalacaz. yi bir Yüksekovay, güzel bir Yüksekovay ve gelecee hazr bir Yüksekovay elbirliiyle ina edeceimize inanyoruz.

Ana Sayfaya Git