Yüksekova'da 'Eskimo usulü' balık avı

HAKKARİ'nin Yüksekova ilçesinde 3 arkadaş, kış aylarında buzla kaplı derelerde soğuk hava ve tehlikelere aldırmadan 'Eskimo usulü' balık avlayarak ailelerinin geçimini sağlıyor.

Haberler 12.01.2018 - 09:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yüksekova ve çevresinde geçen hafta etkili olan kar ya ardndan hava scaklnn sfrn altnda 20 dereceye kadar dümesi, derelerin donmasna neden olurken, bu havalar k aylarnda balkçlk yaparak geçimini salayanlara engel olmuyor. Yaz aylarnda inaatlarda çalan Müslüm Cankurtaran, Kenan ve Ertan Takn, bir çounun göze alamayaca souk hava ve tehlikelere aldrmadan, donan derelerde balkçlk yapmay sürdürüyor. lçe merkezine yaklak 15 kilometre uzaklkta bulunan Büyükçayr Deresine giden Cankurtaran ve beraber çalt Kenan ve Ertan Takn, buzlar krararak akam saatlerinde suya braktklar alarn, sabah saatlerinde yine kazma ve küreklerle buzlar krararak çekiyor.

ESKMO USÜLÜ BALIK AVI

Alarna taklan balklar ilçe merkezinde satan ve kazandklar bu parayla ailelerini geçindiren 3 arkada, büyük zorluklara katlandklarn 15 yldr yaptklar bu ii sürdürdüklerini söyledi. Krsal kesimdeki bölgede zaman zaman vahi hayvanlarla karlatklarn, buz üzerinde çalmann da ayr bir tehlike oluturduunu anlatan balkçlar, balk avlayp para kazandklar için yaptklar iten mennun olduklarn günlük de kii ba 50-60 lira para kazanabildiklerini söyledi.

Ana Sayfaya Git