Yüksekova'da, konteynerde aspir yağı üretim fabrikası kuruldu

HAKKARİ'nin Yüksekova İlçesi'nde, çiftçiler için gelir kaynağı haline getirilmesi hedeflenen, aspir yağı üretim fabrikası kuruldu. 2 katlı konteynerde hizmet vermeye başlayan fabrikada, günlük 300 litre aspir yağı üretiliyor.

Haberler 06.11.2017 - 08:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yüksekova Ziraat Odas Bakanl tarafnan çiftçiler için gelir kayna getirmesi hedefiyle aspir fabrikas kuruldu. Yüksekova Ziraat Odas Bakan Adnan Onay, ilçede bir konteynerde kurlan aspir ya üretim fabrikasnda, çiftçilerin aspir bitkisini ekip 3 kat daha verim alacaklarn söyledi.

Fabrikada ilk aspir ya skma ilemlerine balandn belirten Onay öyle konutu:

Bu yl ilk kez deneme amaçl çiftçilerimizle ekimine baladk. Umduumuzdan çok verim aldk. Önümüzdeki yl ilçemizde daha çok aspir ekimi yapacaz. Bu konuda çiftçilerimizi de bilgilendirdik.Yüksekovada aspirin varl ülkemizdeki ya açn kapatmak için hazrlanm ve memlekete hizmet yaratmak amacyla çiftçimizi yönlendirdik. lk olmasna ramen çok rabet gördü. u anda ekimizizi yaptk. Arkasndan fabrikamz kurduk. Dünyada eine rastlanmayacak bir ya elde ettik. Tahmin ediyorum Tükiyede en ucuz ve organik olan yalar Yüksekovada üretilecek. Türkiyenin bir çok ilinde bizi aryanlar oldu. Bu konuda talepler de oldu. Günlük 300 litre aspir ya elde ediyoruz. Önümüzdeki yl bunu arttrp Türkiye piyasasna bunu pazarlamay hedefliyoruz.

Ana Sayfaya Git