Yüksekovalı öğrencileri üniversiteli yapıyor

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde 24 yıldır görev yapan Aksaraylı Orhan Yıldız adlı İngilizce öğretmeni, her sene olduğu gibi yine sınıfının tamamını üniversiteli yaparak büyük başarıya imza attı.

Haberler 01.09.2020 - 00:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

lçenin pekyolu Caddesi üzerinde bulunan smet Alkan Anadolu Lisesinde ngilizce öretmeni olarak görev yapan Orhan Yldz, kendi snfnn örencileriyle birebir ilgilenerek, onlarn geliimine katk sunmak için hiçbir fedakrlktan kaçnmyor. lçede 24 yldr yaayan Aksarayl Orhan Yldz, bir Yüksekovaldan fazla emek saf ederek, çalt okullarda her zaman için aranan gözde öretmenlerden olmay baard.

YÜKSEKOVADA BR SÜPER ÖRETMEN

lçede büyük baarlara imza atan ngilizce Öretmeni Orhan Yldz, örencilerini hiçbir sknt yaamadan üniversiteye yerletirmeyi baard. lçede Süper Öretmen olarak bilinen Orhan Yldz, lk görevimi Edirne Uzunköprü ilçesinde yaptm ve daha sonra gönüllü olarak Hakkariye tayin istedim. Bu 24. Ylmdr. Yüksekovada Allah nasip ederse çalmalarma devam edeceim. Ben buraya gönüllü geldim. Gönlümden geçen; insanlarmz mutlaka okumal, eitim almal, aydnlanmal, bilinçlenmeli diye düünüyordum. Ben buraya bu maksatla geldim. Geldikten sonra burada insanmzn eitime verdii önemi, okuma akn, eitim istekliini, saygsn, desteini, yardmn gördüm. Bu da bize destek oldu, evk verdi, heves verdi. Zaman içinde ufak ufak nasl katk yapabiliriz diye dil snf olarak benim tarafma dütü. Ben ngilizce öretmeni olarak kendimi u ekilde tanmlyorum. Biz her gün Allaha çok ükür baarl oluyoruz. Bu baarda bak açs, duru ve eitim anlay önemli. Ben her eyden öte çok samimi bir insanm, çünkü gerçekten gençlerimizin okumasna her yönüyle katk salamak için elimden geleni yaparm. Biz toplum olarak hep okumalyz, çünkü gelecek nesil hepimizin eseri olacak. Ben bir ngilizce öretmeni olarak yüzde 100 baar göstererek kendi snfmn tamamn üniversiteye gönderiyorum. Allaha binlerce ükürler olsun. nallah Hakkaride, Yüksekovada veya Türkiyenin her yerine örnek olabilirsek mutlu oluruz. Ayrca bu vesileyle ben Türkiyenin her yerindeki meslektalarma Hakkariye, Yüksekovaya gönül rahatlyla, huzurla, arzuyla gelmelerini tavsiye ederim. Buray tandklarnda eminim asla ayrlmak istemeyecek diye konutu.

ORHAN HOCA YÜKSEKOVANIN ETM DEERDR

Okul Müdiresi Ayten Avcolu ise 2017 ylndan bu yana akademik baarlarnn devam ettiini ifade ederek, O yldan bu yana eczac, di hekimlii, doktor, hukuk fakültelerine girmi örencilerimiz var. Okulumuz Hakkaride il birincisi. Geçen yl yaplan istatistiklere göre il genelinde saysalda birinci ve ikinci olan örencilerimiz vard. Dil snflarmza gelirsek, yüzde 100 emin bir ekilde açyoruz. Dil snfmzn banda Orhan Yldz Hocamz bulunuyor. Orhan Yldz sadece bizim okulun deil, tüm Yüksekovann eitim deeridir. Kendisine minnettarm, yllardr kendisi burada görev yapyor. Burada 24. yl hocamzn. Yaz tatiline ramen tatile gitmez, sürekli örencileriyle zamann geçirir. Tüm örencileri ile tek tek ilgileniyor ve bundan dolay üniversite snavlarnda yüzde 100 baar elde ediyoruz. Ona ne kadar teekkür etsem, kelimeler kifayetsiz. Okulumuzdaki bütün eitimci arkadalarmz olarak eitimde baarnn öncüsü olmak için elimizden geleni yapacaz ifadelerini kulland.

ORHAN HOCA SAYESNDE BENDE BR NGLZCE ÖRETMENYM

Orhan Hocann ilk örencilerinden olan Adnan Erkut ise Bende ngilizce öretmeniyim. Bir insann hayatndaki en büyük ans, iyi bir öretmenle karlamasdr. Bende Orhan Hocamla Yüksekova Anadolu Lisesinde karlatm. Yaklak 18 yl önce Yüksekova Anadolu Lisesinde bana ngilizceyi öreten, ngilizceyi sevdiren 10uncu snfta dil bölümünü bana salayan Orhan Hocamzdr. Her sene olduu gibi bu senede Orhan Hocamz snfnn tamamn üniversiteye gönderdi. Orhan Hoca emeiyle, fedakrlyla, gayretiyle Yüksekovaya gelmi ender öretmenlerimizdendir eklinde konutu.

ORHAN HOCA SAYESNDE ÜNVERSTEY GARANT GÖRÜYORUZ

Örenci Yamur Onayl da, 9uncu snfta hiç dil bölümüne geçmeyi düünmediini belirterek, Orhan Hocayla tantm. Kendisini tandm, örencilerinden kendisiyle ilgili bilgi edindim. Daha sonra dil bölümüne gelmek için fikrim deiti. 11inci snfta dil bölümüne baladm, baya heyecan vard. Orhan Hoca hem maddi hem de manevi 11inci snfta destek verdi bize. Daha sonra korona virüs nedeniyle okuldan ayrldk. Evde bile Orhan Hocann kesinlikle desteini aldm. Onun destei sayesinde kendi güvenimden ziyade, ona güvendik ve ona güvenerek 11inci snf ful çalmakla geçirdim. ükür hiç de piman deilim, kendisinden de çok eminiz. Her sene olduu gibi tüm örencileri üniversiteli oluyor. Bir Yüksekoval örenci olarak kendisine teekkür ediyorum dedi.

Ana Sayfaya Git