Yüreğin yanık anne!

Terör saldırısında ölen arkadaşlarının annesini yalnız bırakmadılar.

Haberler 13.05.2019 - 01:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

IRNAKn Silopi ilçesinde PKKl teröristlerin yola tuzaklad patlaycnn minibüsün geçii srasnda infilak etmesi sonucu yaamn yitiren ortaokul örencisi Diyar Bilenin (13) snf arkadalar, annesi Asya Bileni (43) Anneler Gününde yalnz brakmad. Ziyarette Asya Bileni olunun rehbet öretmeni Gülhan çevik teselli etmeye çalt.

Olay, 5 Mays günü meydana geldi. Silopi ilçesinden ald bir grup örenciyi Cudi Da eteklerindeki Uyank köyü mevkisindeki piknik alanna braktktan sonra dönüe geçen minibüsün geçii srasnda PKKl teröristler tarafndan yola tuzaklanan patlayc infilak etti. Patlamada, minibüs oförü Servet Bilen (23) ile yanndaki kuzeni Diyar Bilen hayatn kaybetti.

YALNIZ BIRAKMADILAR

Diyar Bilenin eitim gördüü Cumhuriyet Ortaokulundaki snf arkadalar, Anneler Günü nedeniyle, annesi Asya Bileni ziyaret etti. Ziyarette duygu dolu anlar yaayan Bilen, olunun arkadalarna tek tek sarld. Asya Bilen, rüyada olu Diyar gördüünü anlatarak, Diyar rüyada gördüm. Bana alama diyordu. Ben alamayacam. Hepiniz benim çiçeklerimsiniz. Allahm kimseye bu acy göstermesin. Ben alamyorum, siz de alamayn. Dünyann ba sa olsun, Türkiye Cumhuriyetinin ba sa olsun dedi.

Olayn yaand günün sabahnda olu Diyarn bayram için biriktirdii 35 liray kendisine verdiini anlatan Asya Bilen, Oy anam, Allah hakkn yerde brakmasn. Para biriktirmiti. Bana, Anam sen hangi renk seviyorsun, sana bir takm alacam o parayla dedi. Ben de mavi rengi diyerek sinir krizi geçirdi.

Diyarn rehber öretmeni Gülhan çevik, anne Asya Bilene sarlarak, teselli etmeye çalt.

Ana Sayfaya Git