Yusuf Sur’un Tek Enerjisi

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde yaşayan terör mağduru down sendromlu Yusuf Erat (20) sempatik tavırları ve pozitif enerjisiyle esnaf ile ilçe sakinlerinin gözbebeği oldu.

Haberler 03.05.2017 - 09:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda geçen yl terör saldrlar evlerini terk etmek zorunda kalan Erat ve ailesi de Surdaki çok sayda vatanda gibi güvenlik güçlerince yürütülen operasyonla terörden temizlenen ilçeye ve yuvalarna geri döndü.

Skntl günlerin geride kald, yaamn normal akna döndüü ilçede yaam enerjisi ve güler yüzü ile dikkati çeken Erat, vatandalarca çok seviliyor.

Konuamamasna ramen beden diliyle iletiime geçerek ilçe sakinleri ile güçlü bir ba kuran Erat, günün büyük bir bölümünü vatandalarla akalaarak, oyun oynayarak geçiriyor.

Vatandalarn gönlünü kazanan Eratn en büyük arzusu askere gidebilmek.

- Surun tamam Yusufu tanyor ve seviyor

Baba Muharrem Erat (65), yllardr Surda yaadklarn ifade ederek, terör saldrlarndan dolay bir süre ayrldklar evlerine ve ilçeye geri döndüklerini söyledi.

Anne karnndayken doktorlarn kalbinin delik olduunu belirttii olunun doduktan sonra down sendromlu olduunu örendiklerini anlatan Erat, evladna zarar gelmemesi ve salkl bireyler gibi yetimesi için ellerinden geleni yaptklarn belirtti.

Muharrem Erat, 5 çocuundan sadece Yusuf Eratn down sendromlu dünyaya geldiini dile getirdi.

Olunun isteklerini hareketleriyle anlatmaya çaltn aktaran Erat, Yemek isterken karnn tutuyor, tuvalet ihtiyacn kendi gideriyor. Yusuf çok titiz, günde 3 defa elbisesini deitiriyor. Okula gönderdik, biraz eitim ald. u anda kendisini hareketlerle ifade edebiliyor. Anne, baba gibi sadece birkaç kelime kullanabiliyor. dedi.

Erat, olunun sabah saatlerinde evden çktn ve 12 saat boyunca mahallede vakit geçirdiini, müzii ve düünleri çok sevdiini, kendisini bazen düün salonunda bulduklarn ifade etti.

Surdaki terör saldrlarndan olunun etkilendiini vurgulayan Muharrem Erat, unlar söyledi:

Surdan ayrldmz süreçte Yeniehir ilçesinde kiraladmz evde kaldk. Orada da esnaf ve vatandalar Yusufu tanmaya balad. Oralara gittiimde hala bana Yusufu soruyorlar. Surun tamam Yusufu tanyor ve seviyor. Yusuf sanki onlarn bir parças olmu. Askerlii çok sevdii için bir gün ona, Sen de askere gideceksin. dedim. imdi sürekli, Ne zaman askere gideceim? diye soruyor. Aklnda sürekli askerlik var, asker selam veriyor.

- Skntlarmz Yusufun pozitif enerjisiyle atlattk

Surda yaayan vatandalardan Ahmet Yaknerek, uzun zamandr tand Yusuf Eratn ilçede çok sevildiini anlatarak, terör olaylarnda dahi Yusufun etrafna pozitif enerji yaydn belirtti. Yaknerek, öyle dedi:

Hemen hemen her gün Yusuf ile görüüyoruz. Skntda olduumuz günlerde o yaadmz sknty unutturuyor bize. Birbirimizin dilinden anlamyoruz ama hareketlerle anlaabiliyoruz. Sur halk olarak çok büyük badireler atlattk, maddi ve manevi sknt çektik. Manevi skntlarmzn neredeyse tamamn Yusufun yaama azmi ve pozitif enerjisiyle atlattk.

- Ne zaman askere gideceini soruyor

Ferhat Duran, günün yarsn Yusuf Erat ile geçirdiklerini, onun güler yüzünü görünce mutlu olduklarn aktard.

Erat görmediklerinde merak edip evine giderek durumunu sorduklarn dile getiren Duran, Benim askerlik fotorafm görmütü. O günden sonra bana Asker diye hitap ediyor. Bir gün Yusufu askeriyeye götürdük. Orada asker elbisesi giydirilince çok sevindi. Sürekli ne zaman askere gideceini soruyor. ifadelerini kulland.

Yusuf Eratn Surdaki terör olaylarndan etkilendiini bildiren Duran, terör olaylar bittikten sonra mahalleye döndüklerinde Yusufun kendisine terör örgütü mensuplarn kastederek el hareketleri ile Maskeliler gitti mi? diye sorduunu aktard.

Ana Sayfaya Git