Yusuf yeniden aranıyor

Silvan ilçesinde hayvan otlatırken kaybolan ve İstanbul'da görüldüğü iddia edilen 14 yaşındaki Yusuf Yılmaz'ın bulunması için yaşadığı köyde yeniden arama çalışmasına başlandı.

Haberler 11.07.2018 - 12:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

lçeye bal çatakköprü köyünde 1 Temmuzda hayvan otlatrken kaybolduu belirtilen Ylmazn bulunmas için AFAD, UMKE ve jandarma ekiplerince çalma yürütüldü. çalmalar sürerken AFADn sosyal paylam sitesine bir vatandan gönderdii mesajda Ylmaz stanbulda bir frnda gördüünü belirtmesi üzerine çocuun görüldüü iddia edilen stanbul Beylikdüzündeki güvenlik ve MOBESE kameralar görüntüleri istendi.

Gönderilen görüntüleri izleyen ailesi önce kaytlarda görülen kiinin Yusuf Ylmaz olduunu tehis etti ancak farkl açlardan çekilen kaytlar izlediklerinde görüntülerdeki kiinin çocuklar olmadn belirttiler. Bunun üzerine çatakköprü köyünde jandarma ekipleri ve güvenlik korucular tarafndan yeniden arama çalmas balatld. Bu kapsamda Ylmazn bulunmas için sulama kanallar, metruk yaplar, tarlalar ve köyün krsalnda çalmalar yürütülüyor.

DYARBAKIRn Silvan ilçesinde 1 Temmuz tarihinde hayvan otlatmaya giden, bir daha kendisinden haber alnamayan, ancak 4 Temmuzda stanbulda görüldüü açklamalar üzerine kaybolduu yerde aramalara son verilen Yusuf Ylmaz (14) bulmak için Silvanda arama balatld. Silvan Kaymakam Adem çelik, stanbulda görüntülenen kiinin henüz bulanamadn, bu nedenle ailenin istei dorultusunda her ihtimale kar Yusufu arama çalmalarna yeniden baladklarn söyledi.

Silvan ilçesine bal çatakköprü köyünde 1 Temmuzda hayvan otlatmaya giden ve kendisinden bir daha haber alnamayan Yusuf Ylmaz ilçede arama çalmalar, çocuun 4 Temmuzda stanbul Beylikdüzünde görüldüü ihbar ve ortaya çkan görüntülerden sonra sonlandrld. Ailenin stanbulda Yusuf Ylmaza ait olduu iddia edilen görüntüler üzerine çelikili konumas nedeniyle çocuun Silvanda kaybolduu söylenen bölgede arama çalmalarna dün yeniden baland belirtildi.

Kayp Yusufun aabeyi Bünyamin Ylmaz, kardeini 10 gündür aradklarn ama hala bir haber alamadklarn söyledi. Aabey Ylmaz, Tek temennimiz bir ipucu, sonuç bulmak. Herhangi bir ekilde ölüsü olsun dirisi olsun kardeimize ulamak istiyoruz. Buradaki aramalar devam ediyor. Kanal boyu olsun, da taraf, dere taraf buralarda çalmalar devam ediyor, umudumuz hala var. stanbuldaki görüntüleri izledik, çocuun yüzü kardeime hiç benzemiyor. Ama bu çocuun sahipsiz mi olduunu düündük. Keke o çocuk çksa ortaya en azndan aklmzda soru iareti kalmaz. Onun olma ihtimali çok deil, burada da stanbulda da çalmalarn devam etmesini istiyoruz. O çocuk bizim deilse de bakasnn çocuudur, onun da bulunmasn istiyoruz. Bizim kardeimizin olma ihtimali de var fakat fotoraflarda net görünmüyor. Eer yayorsa, bizi arama ihtimali varsa bizi arasn her dediini yapacaz, elimizden ne geliyorsa, ne için gittiyse geri gelsin ne istiyorsa yapacaz yeter ki çkp gelsin. 10 gündür herkes perian oldu. Artk gidebilecek arayacak yerimiz yok. Devletimizden yardm bekliyoruz dedi.

Silvan Kaymakam Adem çelik, Ylmaz Ailesinin stanbulda Yusufa ait olduu söylenen görüntüleri önce teyit ettiini sonra ise olmayabilir dediini belirterek, unlar söyledi: Biz de ailenin talebi üzerine Yusuf Ylmazn kaybolduu söylenen yerde dünden bu yana yeniden arama çalmas balattk. çalmalara asker ve güvenlik korucular gerekli bütün ekipmanlar ve iz takip köpekleri ile katlyor. stanbulda görüntülenen ve Yusuf olduu söylenen kiiye ulalamad. Söz konusu görüntülerdeki kii bulunmad için de her ihtimale kar burada arama çalmalarna yeniden baladk. Ayrca stanbulda önce bir frnda ardndan bir minibüste görüntülenen kiiye ait net görüntülerin bulunmas için çalmalar sürüyor. Biz her türlü ihtimali deerlendirmek için ailenin de istei ile çalmalara yeniden baladk.

Diyarbakr Valiliinden 4 Temmuzda yaplan yazl açklamada, Yusuf Ylmaz ile ilgili kayp bavurusundan sonra 4 gün süresince Jandarma Komando ve Jandarma ç Güvenlik birlikleri, güvenlik korucular, AFAD ve UMKE görevlilerince bölgede gerçekletirilen arama ve tarama faaliyetleri yapld belirtilerek, öyle denilmiti:

Anlan çocuun Batman sulama kanalna dümedii yönünde bilgiler elde edilmi, konu ile ilgili olarak ulusal düzeydeki basn yayn organlarnda yer alan haberlere istinaden stanbul ili Beylikdüzü ilçesindeki ticari iletmede çalan duyarl bir vatanda tarafndan AFADn sosyal paylam sitesinde bahse konu çocuun 3 Temmuz 2018 Sal günü BeylikdüzüBeykent Minibüs duranda görüldüü ve bir pastaneden yiyecek ald yönünde yazl beyanda bulunulmutur. stanbul ili Beylikdüzü ilçesi mülki snrlar içerisindeki bahse konu ticari iletmenin kamera kaytlarnn, kayp müracaatnda bulunan anne Fatma Ylmaza izlettirilmesi neticesinde, Yusuf Ylmazn 3 Temmuz 2018 Sal günü saat 11.30 itibaryla Beylikdüzü ilçesinde bulunduu, anne tehisi ile sabit olarak tespit edilmitir. Kayp çocuk Yusuf Ylmazn Silvan ilçesi çatakköprü köyü ve mücavir alannda aranmas çalmalarna son verilmi olup, güvenlik güçlerince bulunmay müteakip, ailesine teslim edilmesi hususunda ilgili makamlarla koordine kurulmutur.

Ana Sayfaya Git