Yüzlerce balık telef oldu

ŞANLIURFA Harran Üniversitesi Osmanbey Kampüsünde bulunan yapay gölette yapılan temizlik sırasında çok sayıda balık ölümü meydana geldi. Balık ölümlerine tepki gösteren öğrenciler, gölette yapılan çalışmaların videosunu çekip sosyal medyada yayımladı.

Haberler 10.07.2019 - 10:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Harran Üniversitesi Osmanbey Kampüsünde bulunan yapay göletin tatil sürecinde boaltlarak temizlii yapld. Göletteki atk, eya ve çöplerin topland çalmalar srasnda çok sayda balk ise sudaki oksijen yetersizliinden dolay telef oldu. Göletteki balklarn öldüünü fark eden baz örenciler ise yaananlar cep telefonu kameralaryla çekip sosyal medyada paylat. Örencilerin tepki gösterdii balk ölümlerine çok sayda sosyal medya kullancs da tepki gösterdi.

Yüzlerce balk telef oldu

Tepkiler üzerine Harran Üniversitesi yönetimi de Twitter hesabndan açklama yapt. Açklamada balklarn yüzde 95lik ksmnn zarar görmeden aktarld belirtilerek, çalmalar srasnda göletlerde bulunan balklarn yüzde 95lik ksm aktarlmtr. Yüzey alan 20 dönüm civarnda olup oldukça geni bir alanda ilem gerçekletirilmektedir. Bu tip çalmalarda yüzde10luk zayiat daima kabul edilir. Aktarlan balklarda da ölüm olmamtr denildi.

Ana Sayfaya Git