Yüzlerce keklik doğaya bırakıldı

Batman'ın Kozluk ilçesinde yüzlerce kınalı keklik doğaya bırakıldı.

Haberler 22.06.2019 - 10:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Doa Koruma ve Milli Parklar ube Müdürlüü tarafndan Kozluk ilçesine tahsis edilen 500 keklik, Kozluk Avclar ve Yardmlama Dernei ile fahri av müfettileri tarafndan tespit edilen 17 alana salnd.

Kene ve buday zararls süneye kar mücadelesi ile bilinen yüzlerce keklik, doal yaamna uygun, su ve besin ihtiyaçlarn karlayabilecek ekilde doayla buluturuldu. Saylar her geçen gün artan kekliklerin avlanmamas hususunda çarda bulunan Doa Koruma ve Milli Parklar ube Müdürlüü ekipleri, avclara ve köylülere keklikleri koruma noktasnda duyarl olmalar çarsnda bulundu.

YÜZLERCE KEKLK

5 yldan beridir doaya keklik saldklarn belirten Kozluk Avclar ve Yardmlama Dernei Bakan Gürgin Kalkan, Doa Koruma ve Milli Parklar ube Müdürlüü tarafndan Kozluk bölgesine salnmak üzere yaklak 500 keklik verildi. Doa korumadaki arkadalar ve üyelerimizle birlikte belirlediimiz 17 alana muhtarlarmzla birlikte keklik saldk. Bu noktada emei geçen herkese teekkür ediyoruz ve amirlerimizin de desteklerini bekliyoruz. dedi.

Eskiden bilinçsiz bir avlanmann olduunu hatrlatan Kalkan, bu noktada önemli bir mesafenin kat edildiine iaret etti.

Kalkan, lçemizin genel bir bölümünde u an av yasaklanm durumda ve ava müsait deil. Eskiden beri yangn, bilinçsiz avclk ve sertifikal avclar olmadndan dolay bilinçsiz bir avlanma vard. u an resmi derneimiz ve avclarmz var. Onlar harici kimse av yapamaz. Kendileri de bu noktada duyarldr. Kaçak avclara da av yapmamalarn rica ediyoruz. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git