Yüzlerini Güldürdü

Kamuoyunda "torba yasa" olarak bilinen "7061 Sayılı Bazı Vergi Kanunları İle Diğer Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun" ile şehit ve gazi yakınlarının kamuda istihdam edilmeleri için 45 yaş sınırının kaldırılması hak sahiplerince memnuniyetle karşılandı.

Haberler 11.12.2017 - 09:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Gaziler ve ehit Aileleri Vakf Genel Bakan Lokman Aylar, hükümetin ehit yaknlar ve gaziler konusunda hassas olduunu, bu kesimin taleplerini yerine getirmek için çaba sarf ettiini vurgulad.

Vakf olarak Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan ve ilgili bakanlara dorudan ulap taleplerini iletebildiklerini anlatan Aylar, bu durumun ehit yakn ve gazilerin acsn bir nebze de olsa hafiflettiini dile getirdi.

Gazilerin, hayatn her alanna aktif katlm salamalar için gelitirdikleri projelerin karlk bulmasnn kendilerini motive ettiini de belirten Aylar, Gazilerimiz, aileleri ve ehit yaknlarmzn taleplerini ilgili yerlere iletmemizden ksa bir süre sonra adm atlmas bizi elbette mutlu ediyor. dedi.

ehit ve gazi yaknlarnn kamuda istihdamlar için daha önce uygulanan 45 ya snrnn kaldrlmasnn bu kapsamda atlan bir adm olduunu ifade eden Aylar, sözlerini öyle sürdürdü:

Yaplacak her türlü giriim ve iyi niyet elbette ehit yaknlar ve gazilerin fedakarl için az kalacaktr. Bununla birlikte hükümetin ehit yaknlar ve gazilerimiz için çabalar bizleri gururlandryor. Son torba kanunundaki deiiklikle istihdam için 45 ya snrnn tamamen kaldrlmas bizleri sevindirmitir. 680 sayl KHK ile ya snr gaziler için kaldrlmt, bu düzenleme ile ayn hak, ehit ve gazi yaknlarna da tannm oldu. Kanunun yürürlüe girdi. Ya nedeniyle istihdam edilemeyenlerin bir an önce bavuruda bulunmalar gerekiyor.

- 15 Temmuz gazileri unutulmad

Resmi Gazetede 5 Aralkta yaynlanarak yürürlüe giren 124 maddelik düzenlemede, ehit yaknlar, terör gazileri ile Fetullahç Terör Örgütünün (FETÖ) darbe giriimi srasnda yaralanan ilkokul, ortaokul ve ilköretim mezunlarnn hizmetli yerine memur kadrosuna atanabilmesi de saland.

15 Temmuz stiklal Dernei Bakan gazi Ahmet Kansz da yasal düzenlemeyle eitim durumundan dolay kamuda istihdam edilme hakkn kullanmayan 15 Temmuz gazilerinin memur olarak atanacan kaydetti.

Baz gazilerin darbecilere direndikleri srada aldklar yaralar nedeniyle fiziksel becerilerini kaybettiklerine, bu nedenle hizmetli olarak çalmalarnn mümkün olmadna dikkati çeken Kansz, öyle devam etti:

FETÖnün igaline kar mücadele verirken ehit olanlarn yakn ile gazilerimizin kamuda istihdam hakk olmasna ramen eitim durumu nedeniyle bu haktan yararlanmayanlara yeni bir kap açld. Zira mezuniyeti nedeniyle hizmetli olarak atanaca için istihdam hakkn kullanamayanlar vard. Ayrca ald yara nedeniyle hizmetli gibi sürekli aktif olunan bir ii yapamayacak olan arkadalarmz söz konusu. Deiiklik sayesinde birçok gazimiz artk memuriyet kadrosu hakkndan yararlanacak.

Yasal deiikliin hizmetli kadrosunda çalmaya devam eden gazileri de kapsadn belirten Kansz, Hükümetin 15 Temmuz gazilerini unutmadn gösteren bu adm, aslnda oldukça k bir düzenleme oldu. görüünü dile getirdi.

Ana Sayfaya Git