Yüzme alarmı!

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, yaz aylarının gelmesiyle yaşanan boğulma vakalarının önüne geçmek için 12 maddelik uyarı listesi yayımladı.

Haberler 01.06.2019 - 11:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Büyükehir Belediyesi tfaiye Daire Bakanl, yaz aylarnn gelmesiyle yaanan boulma vakalarnn önüne geçmek için çalmalarn sürdürüyor. Dicle Nehri kenarndaki yerleim yerlerinde Suya girmek tehlikeli ve yasaktr tabelalar asan itfaiye ekipleri, ayrca vatandalarla birebir görüerek de uyarlarda bulunuyor.

DCLE NEHRNDE YÜZMEYN

Büyükehir Belediyesi tfaiye Daire Bakan brahim Hakk Bilici, Bölgemizde en çok boulma vakalarnn görüldüü yerlerde yaanan olaylarn büyük çounluu insanlarn dikkatsizlii ve yaplan uyarlara aldrmamas sonucu gerçekleiyor. Hava scaklklarnn artarak bunaltc noktaya ulamas sebebiyle yaayan insanlar denizlere, krsalda yaayanlar ise barajlara, göletlere veya sulama kanallarna akn ediyor. Ancak serinlemek isterken dikkate alnmayan uyarlar ve bilinçsizce yaplan hareketler boulmalara neden oluyor. Yaplan istatistiklere göre boulma vakalarnn yüzde 95i tedbirsizlik ve bilinçsizlik nedeniyle meydana geliyor. Bunun yan sra en büyük boulma olaylar da çevresindekilere hava atmaya çalan kiilerin bana geliyor. Türkiyede en çok boulma vakalarnn görüldüü Karadenizde insanlarn yaplan uyarlar dikkate almamas sonucu boulma olaylar meydana geliyor dedi.

BOULMALARA KARI 12 UYARI

Boulmalar önlemek için vatandalara 12 altn kural hatrlatan Bilici, vatandalara bilmedikleri bir yerde tek balarna yüzmemesi, dibini görmedikleri bir suya tepe üstü dalmamalar, iyi bir yüzücü olduklarn ispatlamaya çalmamalar gerektiini yineledi. Suda tehlikeli hareketlerde bulunulmamasna ve uzaklara açlmaktan kaçnlmas gerektiine vurgu yapan Bilici, Deniz yata ve deniz simidi gibi içi hava doldurulmu yüzücülere güvenmeyin, kendinizi denizin kucana brakmayn. çünkü farknda olmadan rüzgar ve aknt, plastik yata veya botu aça sürükleyebilir, tek banza yüzerken sürat motorlarna dikkat edin, tekne kullanyorsanz cankurtaran yelei giyin, aka niyetiyle de olsa hiç kimseyi habersiz suya itmeyin, su ile arasndaki s fark çou zaman fenalamanza ve panie kaplarak boulmanza sebep olabilecei için suya birden dalmayn, yüzerken küçük çapta da olsa fenalk hissettiiniz an sudan çkn, sulama kanallarnda, barajlarda veya göletlerde yüzmeyin, boulmak üzere olan ve çrpnan birini gördüünüz zaman bu konuda tecrübeniz yoksa kurtarmak için gitmeyin. Zira boulmak üzere olan kii can havliyle size tutunmaya çalacak ve sizin de kendisi ile birlikte boulmanza sebep olabilecektir diye konutu.

Ana Sayfaya Git