YYÜ, Türk aşireti Küresünnileri araştıracak

VAN Yüzüncü Yıl Üniversitesi'ni ziyaret eden Küresünniler Derneği Yönetim Kurulu üyelerinin talebi üzerine Üniversite Rektörü Peyami Battal, Van'da yaşayan Türk Aşireti Küresünnilerin araştırılması ve bunun kitap haline getirilmesini sağlayacaklarını söyledi.

Haberler 03.12.2016 - 09:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yaklak 100 yl önce rann bat Azerbaycan bölgesinden göç ederek Van ve çevresine yerleen Türk Aireti Küresünniler, YYÜnün aratrma konusu oluyor. Konuyla ilgili bilgi veren Küresünniler Dernei Yönetim Kurulu Bakan Ferhat Atacan, bu çalmann airetleri açsndan çok büyük bir önem tadn söyledi. Tarih ve kültürleri bakmndan Vann önemli bir temel ta olduklarn belirten Atacan öyle dedi:

TÜRK ARET KÜRESÜNNLER

Rektörümüz Prof. Dr. Peyami Battal ziyaretimiz esnasnda düüncemizi sunduk. Vanda 100 yldan beridir varln sürdüren ve nüfusu 100 binin üzerinde olan Türk Aireti Küresünnilerin bugüne kadar tarih ve kültürleri bakmndan aratrlmadn, bunun artk ortaya konmas gerektiini söyledik. Hocamz da Küresünnilerin bölgedeki önemine deinerek öneriyi en ksa sürede hayata geçireceklerini ifade etti. Sayn Battal, Küresünniler ile birlikte dier airetlerinde aslnda aratrlmas gerektiini ve oluturduklar güzel yaam birlikteliklerinin ilenmesini salayacaklarn aktard. Hizmetleri ile güzel bir üniversite kazandran rektörümüz, küresünniler hakknda yaplacak aratrmalarn ardndan bu bilgileri kitap haline getireceklerini belirtti. Bu topluluumuz açsndan hem sevindirici hem de tarihi bir olaydr.

Küresünniler Dernei Yönetim Kurulu üyeleri, Rektör Prof. Dr. Battala el yapm hazrlanan ilt verip, hatra fotoraf çektirdi.

Ana Sayfaya Git