Zabıta ekipleri 21 bin toplu ulaşım aracını denetledi

Vatandaşların rahat ve konforlu bir yolculuk yapabilmesi amacıyla toplu ulaşım hizmetlerini sürekli geliştiren Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kent içinde hizmet veren özel halk otobüsleri ve minibüsleri de sürekli denetliyor.

Haberler 19.06.2018 - 09:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Büyükehir Belediyesi, vatandalarn daha rahat ve konforlu bir yolculuk yapabilmeleri için çalmalarn sürdürüyor. Kentte hizmet veren özel halk otobüsleri ve minibüsleri sürekli denetleyen Büyükehir Belediyesi ekipleri, bu kapsamda toplant düzenledi. Büyükehir Belediyesi Toplant Salonunda düzenlenen toplantya Büyükehir Belediyesi Genel Sekreter Yardmcs Ercan Bircan, Ulam Daire Bakan Rfat Ural, Zabta Daire Bakan Baran pekyüz, Zabta Trafik Müdürü Süleyman çorak ve Diyarbakr Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi Bakan Fesih Kaya katld.

21 BN TOPLU TAIMA ARACI

Toplantda Büyükehir Belediyesinin kent için toplu ulam bünyesinde yürüttüü çalmalar ve özel halk otobüsleri ile minibüsler ele alnd. Vatandalarn toplu ulamda en rahat ve konforlu ekilde faydalanmalarn salamak amacyla çalmalar yaptklarn belirten Genel Sekreter Yardmcs Ercan Bircan, Büyükehir Belediyesi Zabta Dairesi Bakanl Trafik ube Müdürlüüne bal ekiplerinin Ocak 2018 tarihinden bugüne kadar kent genelinde toplu tama araçlarna yönelik yaptklar denetimlerde 21 bin 456 aracn denetime tabi tutulduunu belirtti. Bin 315 araca kabahatinden dolay cezai ilem uygulandn belirten Bircan, ayrca 2 bin 377 ticari araç denetlenip 174 tanesine cezai ilem uygulandn söyledi. Bircan, durak ve kaldrm igali yapan 8 bin 383 araca müdahale ettiklerini ve 458 aracn otoparka çekilerek gerekli ilemlerin yapldn kaydetti. Bircan, Büyükehir Belediyesi araçlar dahil olmak üzerek toplu ulam araçlarna yönelik denetim ve kontrollerin aralksz devam edeceini bildirdi.

Ana Sayfaya Git