Zabıtadan patlayıcı madde denetimi

Diyarbakır Belediyesi zabıta ekipleri, bayram öncesi ve bayram boyunca maytap, çatapat gibi patlayıcı ve parlayıcı madde satışı yapan iş yerlerini denetleyerek önceden yapılan tebligatlara uymayan işyerlerine cezai işlem uyguladı.

Haberler 18.06.2018 - 09:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Belediyesi zabta ekipleri, birçok yaralanmaya neden olan maytap, çatapat gibi patlayc ve parlayc madde sat yapan i yerlerine yönelik bayram öncesi balatt denetimleri bayram boyunca da sürdürdü. Ekipler, uyarlar dikkate almayan i yerlerine yönelik cezai ilem uygulad. lçe belediye zabta ekipleri ile koordineli yaplan denetimlere emniyet güçleri de elik etti.

ZABITANIN DENETM

Zabta Daire Bakanlnn yapt yazl açklamada, çocuklar ve gençler arasnda oyun ve elence arac olarak kullanlan ve kentte çounlukla bayramlarda tüketimi artan maytap, çatapat ve benzeri piroteknik madde satan iyerlerinin bayram öncesi ve bayram süresince denetlendii belirtildi. Açklamada, yl boyunca denetimlerin periyodik ekilde yapldn ve bayram öncesi zabta ekiplerinin il genelindeki iyerlerine patlayc ve parlayc maddelerin satlmamas yönünde tebligat yapld belirtildi. Zabta ekiplerinin bayram süresince yapt kontrollerde maytap ve çatapat gibi patlayc madde satan iyerleri hakknda tutanak tutulduunun belirtilen açklamada patlayclarn imha edilmek üzere el konulduu bildirildi. Açklamada, çocuklarn patlayc madde satn almamas yönünde ailelerin duyarl olmasn istiyoruz. nsan sal ve can güvenlii açsndan olumsuz etkilere sahip olan bu tür piroteknik maddelerin bundan sonra daha da sk bir ekilde denetlenecek. Bu tür sat yapan yerleri, duyarl vatandalarn Büyükehir Belediyesi Zabta Daire Bakanlna bildirmelerini istiyoruz denildi.

Ana Sayfaya Git