Zafar paşa uğurlandı!

Diyarbakırlıların 'Baba' dediği Halis Zafer Koç, kalabalık bir grup tarafından yeni görev yerine uğurlandı.

Haberler 04.09.2019 - 10:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann imzasyla Resmi Gazetede yaymlanan karara göre 38 ilin jandarma komutanlklarna atama yapld. Diyarbakr Jandarma Bölge Komutan Tümgeneral Halis Zafer Koç Jandarma Genel Komutanl Denetleme Deerlendirme Bakanlna atanrken, Diyarbakr l Jandarma Komutan Tugeneral Mustafa Baolu Diyarbakr Jandarma Bölge Komutanlna atand. Dün gece saatlerinde yüzlerce vatandan katlmyla hava limannda görkemli bir ekilde yolculanan Tümgeneral Halis Zafer Koç, Diyarbakrda bir ilke imza atarak ilk defa bu kadar kalabalk bir heyet tarafndan yeni görev yerine uurland.

Teröre büyük darbe vurdu

Diyarbakr Jandarma Bölge Komutan olarak göreve balad günden itibaren sorumluluk alan olan Diyarbakr, Batman, Mardin ve anlurfada teröre büyük darbe vuran Tümgeneral Halis Zafer Koç, dümana korku salarken, vatandalara devletin scak yüzünü göstererek dosta da güven veriyordu. Yerli ve milli silahlarla bölgede büyük operasyonlara imza atan Tümgeneral Halis Zafer Koç, bölgede terörü bitirme noktasna getirdi. HA ve SHAlarn youn ve etkili kullanlmasndan dolay teröristler dalarda gezemez hale gelmiti. Bölgede sa olarak yakalanan bir terörist ifadesinde HA ve SHAlar yüzünden maaralardan çkamaz hale geldik. Korkudan bamz çkaramyoruz. Frsatn bulan güvenlik kuvvetlerine teslim oluyor diyerek teröre kar verilen mücadeleyi gözler önüne sermiti. Teröre büyük darbe vurmann yan sra halk ile devlet arasndaki soukluu gideren Tümgeneral Halis Zafer Koç, köylerde vatandalarla bir araya gelip sorun ve skntlarn dinlerken, vatandalarn düünlerine katlp sevinçlerini paylar, taziyelerine de katlp aclarna ortak oluyordu. Devletini seven vatandalara her daim kaps açk olan Tümgeneral Halis Zafer Koç, Diyarbakrllar tarafndan Baba olarak adlandrlyordu. Koçun yeni görevine balamas Diyarbakrda üzüntüyle karland.

Yolculadm ite paalarn paasn

Uurlama törenine katlan Diyarbakrl vatandalardan Halise Duran, Tümgeneral Halis Zafer Koçu yolculamaya geldiini dile getirdi. Duran, Paamz için geldik, yolculadk onu halkmzla hep iç içeydi. Diyarbakra iyi eyler brakt, bütün halkmza teekkür ediyorum, herkes yolculamaya gelmi. Onu gördüümde ho geldin annem dedi bende onu yolculadm ite paamn paas, inallah Allah iini rast getirsin dedi.

Diyarbakrda güzel izler brakt

Diyarbakrda esnaf olduunu söyleyen ve uurlama törenine katlan Mehmet Gözaçk ise Tümgeneral Halis Zafer Koçun Diyarbakrda unutulmaz güzel izler braktn söyledi. Gözaçk, Paamz uurlamak için geldik, kendisinden çok memnunduk, çok deerli bir insand ve güzel iz brakt. Memleketimizin hemen hemen bütün insanlar onu çok seviyordu, inallah her zaman böyle güzel insanlar buraya gelir. Herkes onu yolculamaya gelmiti, kendisini çok sevdiim için geldim uurlamaya Allah bahtn açk etsin diye konutu.

Tümgeneral Halis Zafer Koç, Diyarbakr Valisi ve Büyükehir Belediye Bakan Vekili Hasan Basri Güzelolu, AK Parti Diyarbakr milletvekilleri Mehmet Mehdi Eker, Ebubekir Bal, Diyarbakr Jandarma Bölge Komutan Tugeneral Mustafa Baolu, Emniyet Müdürü Tacettin Aslan, askeri erkan, kurum müdürleri, STK temsilcileri ve çok sayda vatanda tarafndan Ankaraya uurland.

Ana Sayfaya Git