Zaman gazetesi eski yazarları hakkındaki dava

FETÖ/PDY'nin yayın organı olduğu gerekçesiyle kayyuma devredildikten sonra kapatılan Zaman gazetesinin eski yazarları Mümtazer Türköne ve Ali Bulaç'ın da aralarında bulunduğu 6'sı tutuklu 11 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Haberler 12.05.2018 - 10:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Fetullahç Terör Örgütü/Paralel Devlet Yaplanmasnn (FETÖ/PDY) yayn organ olduu gerekçesiyle kayyuma devredildikten sonra kapatlan Zaman gazetesinin eski yazarlar Mümtazer Türköne ve Ali Bulaçn da aralarnda bulunduu 6s tutuklu 11 sann yargland davada, Ali Bulaç ile Mehmet Özdemirin tahliyesine karar verildi.

stanbul 13. Ar Ceza Mahkemesindeki durumada, sanklarn esas hakkndaki savunmalar alnd.

Sanklarn ve avukatlarn taleplerinin alnmasnn ardndan mahkeme heyeti, ara kararn açklad.

Heyet, ara kararnda, tutuklu sanklar brahim Karayeen, Mümtazer Türköne, Ahmet Turan Alkan ve Mustafa Ünaln bu hallerinin devamna karar verdi.

Tutuklu sanklar Ali Bulaç ile Mehmet Özdemir hakknda, üzerlerine atl suçlarn vasf ve mahiyetlerinin deime ihtimali ile tutuklu kaldklar süre ve delillerin toplanm olmas hususlar birlikte deerlendirildiinde tutuklu bulunduklar bütün suçlar yönünden tahliye taleplerinin kabulü oy çokluu ile kararlatrld.

Üye hakim, Mehmet Özdemirin tahliyesine katlmakla beraber Ali Bulaçn tahliyesine ilikin atl suçlarn vasf ve mahiyeti ile dosyadaki mevcut delil durumunu gerekçe göstererek muhalefet erhi koydu.

Tutuksuz sank ahin Alpayn konutu terk etmemek eklindeki adli kontrol tedbirinin kaldrlp haftada bir gün ikametine en yakn karakola imza atmas eklinde adli kontrol tedbirine hükmeden heyet, bir sonraki durumann srasyla 7, 8 Haziranda yaplmasn kararlatrd.

Ana Sayfaya Git