"Zamlar belimizi büktü"

Döviz kurundaki artış ve temel tüketim ürünlerine gelen zamların bellerini büktüğünü belirten vatandaşlar, zamların geri alınmasını istiyorlar.

Haberler 03.07.2019 - 09:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Döviz kurundaki artn yan sra son zamanlarda art arda temel tüketim ürünlerine gelen zamlar vatandalar bezdirdi. Geçtiimiz günlerde pe pee çay, eker, elektrik, akaryakt gibi temel tüketim mallar ile gdaya gelen yüksek zamlara tepki gösteren Batmanllar, alm güçlerinin her geçen gün dütüüne dikkat çektiler.

Zamlar deerlendiren Batmanllar, yetkililere çarda bulunarak bir an önce zamlara son verilmesini istediler. Alm güçlerinin her geçen gün dütüünü, fakirlerin daha da fakirletiini söyleyen vatandalar, döviz kurundaki hareketlilikle birlikte son zamlardan sonra bellerini dorultamaz hale geldiklerini kaydettiler.

Millet perian oldu

Zamlarn kendilerini büyük oranda madur ettiini belirten vatandalardan Mehmet Ali Yanaç, Son zamanlarda artan zamlardan dolay millet perian oldu. Milletin alm gücü yok. Son günlerde çaya, elektrie, ekere, yakta zam geldi. Zaten elektrik pahalyd. Özellikle elektrie gelen zam, bütün her eye yansyacak. Daha önce 2 bin liraya geçinebilen biri, u anda 3 bin liraya bile geçinemiyor. Yetkililer millete acsn, bu zamlar yeter. Milletin boazna kadar geldi. eklinde dert yand.

Herkes zamlardan ikyetçi

Zamlarn esnaf çok zor durumda braktn vurgulayan esnaf Cemal Aslan, Esnafn bu döviz belirsizliinden dolay zaten 2 yldr bir sknts vard. Bu sefer temel tüketim mallarna, elektrie, akaryakta zam gelmesi esnaf daha da zor durumda brakt. Herkes zamlardan ikyetçi. Bu zamlar nereye kadar gidecek? Hükümet bu ie ne zaman el atacak? diye düünüyoruz. Altnn, dolarn yükselmesi halkn alm gücünü zaten düürüyor. Bir de çay, eker, mazot, elektrik gibi ürünlere zammn yaplmas halkn srtna bir yük olarak biniyor. Zengine bir ey olmuyor. dedi.

Elektrik ve suya bu kadar zam yaplmamal

Son zamanlarda yaplan zamlarn halk tedirgin ettiini aktaran vatandalardan Ahmet Baaran ise unlar söyledi:

Türkiye en çok elektrik üreten ülkelerden bir tanesidir. Türkiye bu kadar çok eyi üretmesine ramen neden bu kadar zam geliyor, anlamyoruz. Halk zaten perian, ekonomik sknt çekiyor. Bir de bunlarn üstüne zam gelince ister istemez halk tedirgin oluyor. Buna bir çözüm bulunmaldr. Halkn en çok tükettii elektrik ve suya zam yaplmamas gerekiyor. En azndan bu kadar zam yaplmamas gerekiyordu.

Vatandalarn beli büküldü

Alverie çkmaya korktuklarn dile getiren Mehmet Can Ylmaz, Vatandalarn alm gücü çok dütü. Millet evine bir poet alp götüremiyor. Her eye zam geldi. Bir de bu zamlarn gelmesi halkn ekonomik durumunu sfra indirmitir. Hükümetin bir an önce buna el atmas lazm ve bu zamlarn halkn durumu göz önünde bulundurularak yaplmas gerekiyor. Bu zamlar vatandalarn belini dört dörtlük bükmütür. ifadelerini kulland.

Asgari ücretin düük olduu ülkede bu kadar zam olmas doal deil

Zamlardan en çok etkilenenlerin, maddi durumu zayf olan vatandalar olduunu söyleyen Abdülkadir Altsoy, Son zamlar gerçekten halkn bütçesini çok sarsmaktadr. Tüketici olarak madur oluyoruz. Geçim bu zamanda çok zor olmu. Asgari ücretin bu kadar düük olduu bir ülkede bu kadar zam olmas hiç doal deil. Vatandalar tüm ihtiyacn karlamak için tam anlamyla kazanamyor. Bu zamlara bir çare bulunmasn istiyoruz. eklinde konutu.

Zamlar geri alnsn

Zamlara tepki gösteren bir dier esnaf Ahmet Erçin de unlar söyledi: Zamlar esnaf çok olumsuz etkiliyor. Kr marjmz ayndr, ama ürünler yükseliyor. Ürün satamyoruz. Ezilen yine biz oluyoruz, tepki alan yine biziz. Müteri bizlerin zam yaptn belirterek bizimle kavga ediyor. Fabrika paray göndermeden mal göndermiyor. Bizim gibi perakende ii yapanlar, zam geldii zaman çok büyük skntlar yayor. Derdimizi tüketiciye anlatamyoruz. Sattmz ürünleri yerine koyamyoruz. Zamlarn geri alnmasn istiyoruz.

Ana Sayfaya Git