Zana için kritik gün

Zana'nın "devamsızlık nedeniyle" milletvekilliğinin düşürülmesine ilişkin Karma Komisyon raporu, bugün TBMM Genel Kurulunda görüşülecek.

Haberler 09.01.2018 - 09:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HDP Ar Milletvekili Leyla Zanann devamszlk nedeniyle milletvekilliinin düürülmesine ilikin rapor, bugün TBMM Genel Kurulunda görüülecek.

Genel Kurulda yarn Ulatrma, Denizcilik ve Haberleme Bakan Ahmet Arslan bir saat milletvekillerinin sözlü sorularn yantlayacak.

Meclis gündeminin son srasnda yer alan, Leyla Zanann milletvekilliinin düürülmesine ilikin, TBMM Anayasa ve Adalet komisyonlarnn üyelerinden kurulu Karma Komisyon raporu da Genel Kurulda ele alnacak.

Karma Komisyon, Anayasann 81. maddesine uygun biçimde ant içmeden, 1 Ekim 2016 - 30 Nisan 2017 döneminde aralksz olarak Genel Kurulun 212 birleimine katlmayan Zanann devamszlk nedeniyle milletvekilliinin düürülmesine oy çokluuyla karar vererek, hazrlad raporu Genel Kurula sunmutu.

KENDN SAVUNABLECEK?

Genel Kurulda Zanann kendisi ya da baka bir milletvekili savunma yapabilecek.

Rapor üzerindeki oylama gizli yaplacak. Oylama, Karma Komisyon raporu üzerindeki görümelerin tamamlanmasnn ardndan 24 saat sonra yaplabiliyor. Bu durumda oylamann 10 Ocak çaramba yaplmas bekleniyor.

TBMM Genel Kurulunda daha önce, çalmalara uzun süre katlmayan HDP Van Milletvekili Tuba Hezer Öztürk ile rnak Milletvekili Faysal Saryldzn milletvekillikleri düürülmütü.

Milletvekili seçilmeye engel bir suça ilikin kesinlemi mahkeme kararlar bulunan HDP Van Milletvekili Figen Yüksekda, HDP Diyarbakr Milletvekili Nursel Aydoan ve HDP Siirt Milletvekili Besime Konca ile istifa eden CHP stanbul milletvekili afak Paveyin milletvekillikleri de düürülerek sona erdirilmiti.

Ana Sayfaya Git