Zap Deresi'ndeki kar kütleleri içinde

HAKKARİ’de geçen yıl kurulan Cilo Rafting Takımı, 8-13 Haziran 2019’da Tunceli'deki Munzur Çayı’nda düzenlenecek Dünya Rafting Şampiyonası’na hazırlanıyor. Cilo Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Başkanı Hacı Tansu, Zap Deresi'ndeki kar kütleleri arasında zorlu bir hazırlık yaptıklarını, şampiyonadan ödülle döneceklerini söyledi.

Haberler 26.03.2019 - 10:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ad terörle anlan, ancak yaplan baarl operasyonlarla birlikte artk gündemi deimeye balayan Hakkaride sosyal hayata dönük çeitli etkinlikler de youn olarak yaplmaya baland. Dalarn kenti ve sahip olduu Zap Vadis ile ünlü Hakkaride 2018 ylnda kurulan rafting takm da deimeye balayan sosyal yaamn en güzel örneklerinden birini oluturuyor. Kulüp Bakanln Hac Tansunun yapt Cilo Daclk ve Doa Sporlar Rafting Takm, Sümbül Dann eteklerinden çukurca yönüne doru giden ve ilkbahar aylar ile birlikte su debisi yükselip cokulu bir ekilde akan Zap Deresinde renkli görüntüler oluturuyor. 12 kiiden oluan takmn en önemli hedefi ise, Dünya ampiyonasndan madalya ile dönebilmek.

HEDEFLER BÜYÜK

Kulüp Bakan Tansu, bahar aylarna girilmesine ramen halen youn kar kütlelerinin bulunduu ve hava scaklnn sfrn altnda 10 dereceye kadar dütüü Zap Deresinde haftann 3 günü youn bir çalma yürüttüklerini söyledi. Türkiye Rafting Federasyonunun çalmalar sonras Munzur Vadisi Milli Park içinden geçen ve 35 kilometrelik bölümü uluslararas raftig parkuru olarak ilan edilen Munzur çaynda 8-13 Haziran 2019da yaplacak olan Dünya ampiyonasn kazanmak istediklerini anlatan Tansu, Kulübümüzü 2018 ylnda kurduk. Ksa sürede birçok madalya kazandk. imdi de Türkiye ampiyonasna hazrlanyoruz. Kar, k, yamur, çamur demeden çalyoruz. ddiamz büyük ve hedefimiz Dünya ampiyonasnda ülkemizi ve ehrimizi temsil etmek. Destekleriyle yanmzda olan Valimiz dris Akbyk ve Rektörümüz Prof.Dr. Ömer Pakie de teekkür ediyoruz dedi.

Ana Sayfaya Git