Zap'a darbe!

Zap'a düzenlenen hava operasyonunda örgütün yöneticilerinden Gür'ün vurularak öldürüldüğü belirlendi. Diyarbakır ve Bingöl sınırındaki operasyon ise sürüyor. Sığınak'ta nifaz edilen iki örgüt üyesinin cesedi bulundu.

Haberler 27.02.2017 - 09:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

TÜRK Silahl Kuvvetlerinin 19-20 ubat tarihleri arasnda Kuzey Irakn Zap Bölgesinde düzenlenen hava operasyonunda ölen PKKllar arasnda örgütün üst düzey yöneticilerinden Bawer Xebat kod adl Gyasettin Gürün de bulunduu belirtildi. Gürün, Marmara Ünivrsite örencisi iken 2007 ylnda tutukland ve 2011 ylnda cezaevinden çktktan sonra daa çkt belirtildi.

Türk Silahl Kuvvetlerne ait sava uçaklarnn 19-20 ubat tarihleri arasnda Kuzey Irakta PKK kamplarnn bulunduu Zap bölgesindeki baz hedeflere yönelik gerçekletirdii hava operasyonunda öldürülen PKKllarn kimlikleri örgüte yakn internet sitelerinde yer ald.

ÖRGÜTÜN ÜST YÖNETM

Sitede yer alan haberde, hava operasyonunda aralarnda PKKnn üst düzey yöneticilerinden Hakkari nüfusuna kaytl Bawer Xebat kod adl Gyasettin Gürün de bulunduu 4 PKKlnn öldürüldüü belirtildi.

CEZAEVNDEN SONRA

Gyasettin Gürün, 13 Nisan 2007 tarihinde Marmara Üniversitesi Eitim Fakültesi örencisiyken, kadn arkadayla birlikte örgütün bombacs olduu iddiasyla gözaltna alnp tutukland ve konulduu cezaevinden 2011 yl Ekim ayndan çktktan sonra daa çkt belirtildi.

KNC AVA HAREKATI

Genelkurmay Bakanlnn internet sitesinde yurt içi olaylara ilikin bilgi verildi. Buna göre, Irakn kuzeyindeki Kandil bölgesinde bölücü terör örgütü mensuplarna ait barnma alanlarna 23 ubatta hava harekat icra edildi. Harekat sonucu 10 örgüt mensubu öldürüldü. Bitlisin merkezinde devam eden operasyonda, 10ü ölü, bir sa olmak üzere 11 örgüt üyesi ele geçirildi. Operasyonda, 8 piyade tüfei, bir keskin nianc tüfei, bir makineli tüfek ve 4 el bombasna el konuldu.

BNGÖLDE K CESET

Bingölün Ki lçesinde güvenlik güçlerinin düzenledii operasyonda, PKKya ait bulunan bir snakta yaplan aramada teröristlere ait olduu deerlendirelen 2 ceset bulundu.

VALLKTEN AçIKLAMA

Valilikten yaplan yazl açklamada, 49uncu Komando Tugay Komutanl harekat kontrolünde bulunan ve Bingöl ili K lçesinde konulu olan 2nci Jandarma Komando Alay Komutanlna bal birlikler tarafndan örgüt mensuplarnn etkisiz hale getirilmesine yönelik yürütülen operasyonlarn devam ettii belirtilerek, çalmalar neticesinde icra edilen ehit Jandarma Astsubay Kdemli çavu Metin Kld-15 operasyonu kapsamnda, 25 ubat 2017 tarihinde Bingöl li Ki lçesi Akml bölgesinde 1 snak ve 1 depo içerisinde, 2 bölücü terör örgütü mensubuna ait erkek cesedi, çok sayda yaam malzemesi ele geçirildi. Güvenlik güçlerimiz, bölge halkmzn da desteiyle huzur ve güvenlii salamak maksadyla, ilimiz genelinde teröristlerle mücadelesini kararllkla sürdürecektir denildi.

MARDN VE HAKKAR

Mardinin Nusaybin ilçesinde icra edilen operasyonda 3 örgüt üyesi öldürüldü, bir piyade tüfei, bir araç telsizi ve çok sayda yaam malzemesi ele geçirildi. Hakkarinin Yüksekova ilçesinde, güvenlik güçlerince, örgüte yardm ve yataklk edenlere yönelik operasyon düzenledi. Bu operasyonda, bir piyade tüfei, 22 piyade tüfei fiei ve 2 av tüfei ele geçirildi. birlikçi olduu belirlenen 3 kii gözaltna alnd.

Ana Sayfaya Git