Zehir tarlasının sahibine 52 yıl!

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde düzenlenen "narkoterör" operasyonunda tarlasında 41 bin 650 kök Hint keneviri, evinde de bomba yapımında kullanılan malzemeler ele geçirilen tutuklu sanık hakkında 52 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Haberler 24.01.2017 - 09:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Lice ilçesinde tarlasnda 41 bin 650 kök Hint keneviri, evinde de bomba yapmnda kullanlan malzemeler ele geçirilen tutuklu sank hakknda 52 yla kadar hapis istemiyle dava açld.

Diyarbakr Cumhuriyet Basavclnca, bir süre önce Lice ilçesi krsalnda gerçekletirilen ehit Jandarma Temen Abdulselam Özatak-Bayrak 14 Müterek Operasyonunda tarlasnda ekili 41 bin 650 kök Hint keneviri, evinde de patlayc yapmnda kullanlan malzemeler bulunan Ramazan V. hakknda hazrlanan iddianame, Diyarbakr 4. Ar Ceza Mahkemesince kabul edildi.

ddianamede, Lice ilçesinde bölücü terör örgütü mensuplarn etkisiz hale getirmek, bölgede teröristler tarafndan kullanld deerlendirilen snak, barnak ve depo alanlarn tahrip etmek, malzemeleri ele geçirmek ve yasa d uyuturucu ekim alanlarn tespit ile imha etmek amacyla güvenlik güçlerince operasyon gerçekletirildii anmsatld.

- ki soruturma birletirildi

çalmalar neticesinde yakalandktan sonra tutuklanan Ramazan V. hakkndaki iddialarla ilgili Lice Cumhuriyet Basavclnca iki dosya üzerinden soruturma yürütüldüü belirtilen iddianamede, iki soruturmann hukuki ve fiili irtibat bulunduu anlald için birletirildii kaydedildi.

Ramazan Vnin, Salk Mahallesi Hamzabey mezrasndaki tarlasnda usulüne uygun yaplan arama esnasnda 41 bin 650 kök kenevir bitkisinin ele geçirildii aktarlan iddianamede, u ifadelere yer verildi:

üphelinin evinin eklentilerinde yaplan aramada patlayc yapmnda kullanlan bir ton amonyum nitrat, 5 piknik tüpü, patlatlmaya hazr 2 büyük tüp, patlayc hazrlamada kullanlan 2 kartrc makine, bir poet fitil, evinin yannda inaat halindeki betonarme evin zemin katnda ise 2 tüpe yerletirilmi el yapm patlayc düzenei, gerekli emniyet tedbirleri alndktan sonra kolluk kuvvetlerince patlatlarak imha edilmitir.

- Hayatn olaan akna uygun deil

ddianamede, üpheliye ait evin mütemilatnda ele geçirilen malzemelerin says ve nitelii dikkate alndnda, bunlarn örgüt hiyerarisine dahil olmayan bir kiinin evinde bulunmasnn hayatn olaan akna uygun dümedii vurguland.

- PKK haraç alyor

ddianamede, PKKnn kendisine mali kaynak salamak amacyla kenevir ekimi yapanlardan vergi ad altnda haraç ald aktarld.

PKKnn, örgüt hiyerarisine dahil olan örgüt üyelerine Hint keneviri ektirdii, bu ekilde kenevir ekim ve uyuturucu ticaretinden kaynak salad ifade edilen iddianamede, üpheliye ait tarlada ele geçirilen kenevirin örgütün talimatlar dorultusunda ekildii bildirildi.

ddianamede unlar kaydedildi:

üphelinin ev ve mütemilatnda ele geçen bomba yapmnda kullanlan malzemeler, patlamaya hazr el yapm patlayc düzenekleri, yaam malzemeleri gibi hususlar birlikte deerlendirildiinde, üphelinin örgüt hiyerarisi içerisinde örgüt talimatlar ile hareket ettii, örgüt hiyerarisine dahil olmayacak bir kiinin evinde bomba yapmnda kullanlacak bir miktar ve evsafta malzemelerin bulunmas mümkün deildir.

üphelinin kendisine ait tarlada örgüt hiyerarisi içerisinde ald talimatla ve örgüte finansman salamak amacyla Hint keneviri ektii, bu suretle üzerine atl örgüt üyelii, örgüt finansman için esrar elde etmek için Hint keneviri ekimi suçlarn iledii, kriminal raporlar ve tüm dosya kapsamndan anlalmtr.

- stenilen ceza

ddianamede, tutuklu sank Ramazan V. hakknda silahl terör örgütüne üye olmak, tehlikeli maddelerin izinsiz olarak bulundurulmas veya el deitirmesi, Terörizmin Finansmannn Önlenmesi Hakkndaki Kanuna muhalefet ve 2313 sayl Uyuturucu Maddelerin Murakabesi Hakknda Kanuna aykrlk suçlarndan 22 yldan 52 yla kadar hapis cezas isteniyor.

Ana Sayfaya Git