Zehire Karşı Tiyatro!

Malazgirt Belediyesi, gençleri uyuşturucunun zararları konusunda bilgilendirmek amacıyla "Sahte Cennet" adlı tiyatro oyununu öğrenciler ile buluşturdu.

Haberler 18.02.2018 - 11:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Malazgirt Kültür Merkezinde Malazgirt Belediyesinin sponsorluunda izleyicilerle buluan Yedi Tepem Tiyatrosunun Sahte Cennet oyunu, gençlerin madde bamllnn zararlarn erken yata örenmeleri olanak salyor.

Okullardan gruplar halinde gelen örencilere sahnelenen oyunda, mutlu ve zengin bir ailenin küçük kznn arkadana özenmesiyle balayan uyuturucu bamll ve buna kar verdii mücadele anlatlyor. Hem madde bamlln hem de teknoloji bamllna kar gençleri bilinçlendirmek için sahnelenen oyunda iki farkl aile yapsn anlatyor. Gerçek olaylardan esinlenerek yazlan tiyatro örencilerden büyük bir beeni ald.

TYATRO OYUNUYLA ANLATILDI

Tiyatro oyununda aile, kzlarna küçük bir servet harcayarak baarl bir tp örencisi yapma hayalleri var. Fakat kzlar uyuturucunun batana düüyor ve aile bunun farkna varmyor. Kzlar evlerinde defalarca elektrik ve aidat paralarna çalmasna ramen bir türlü farkna varamyorlar. Kz arkadan uyuturucu tüccarlarndan kurtarmaya çalan genç adam, uyuturucu baronlar ile sert bir tartmaya giriyor. Uyuturucu batana düen kz arkadan kurtarmaya çalan genç ise uyuturucu tüccarlar tarafndan yüksek dozda uyuturucu ile öldürülüyor. Uyuturucu batana düen genç kz tedavi olmaya karar verir ve 11 ay içinde tedavi olarak eski yaantsna dönüyor.

MADDE BAIMLILIINA KARI

Malazgirt Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Soner Krl, madde bamll ile mücadele konusunda Malazgirtte ciddi çalma balatt belirtti. Kamu kurum ve kurulularnn, belediyelerin, sivil toplum örgütlerinin uyuturucuyla mücadelede el birlii ile çalmalar gerekmektedir diyen Kaymakam Krl, Malazgirt Kaymakaml ve belediyesi olarak çocuklarmzn bu illetten uzak durmalar, ailelerin ve gençleri uyarc çeitli etkinlikler yapyoruz. Sahte Cennet Sessiz çlk Adl tiyatro oyununun etkili olacan düünüyorum. Bu kapsamda Malazgirt Belediyesinin organizasyonuyla Yedi Tepem Tiyatrosunun örencilerimize sunmu olduu bu anlaml gösteriden dolay teekkür ediyorum. Bu tiyatrodaki amaç, gençlerimize fiilen göstermek, bir kereden, denemekten bir ey olmaz demenin yanl olduunu vurgulamak suretiyle gençlerimizi bu kötü alkanlklardan korumak. Gençlerimizin bunu iyi algladn ve bununla mücadele edeceklerine inanyorum. lçemizde uyuturucuya kar bir mücadelenin içine girdik, umarm örencilerimiz ve aileleri de bize destek olur diye konutu.

Ana Sayfaya Git