Zehirlenen ikizler yan yana defnedildi

Siirt'te kaldıkları evde sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenerek hayatını kaybeden ikiz kız kardeşlerin cenazeleri defnedildi.

Haberler 13.02.2017 - 09:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yeni Mahallede dün karbonmonoksit gazndan zehirlenerek yaamn yitiren Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu mezunu Cahide Türk (23) ile Bingöl Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Felsefe Öretmenlii son snf örencisi ikizi Nahide Türkün (23) cenazesi Diyarbakr Adli Tp Kurumunda yaplan otopsinin ardndan götürüldüü Pervari ilçesine bal Kilis köyünde yan yana kazlan mezarlarda gözyalar içerisinde topraa verildi.

- Hayat hikayesi yürekleri burktu

Köyde koruculuk yaparak geçimini salayan 13 çocuk babas Ahmet Türkün çocuklar Cahide ve Nahidenin 6 dakika arayla doduklar, gittikleri okulun ayn olduu, elbiselerini birbirleriyle paylatklar örenildi.

Cahide ve Nahidenin vefat etmeden bir gün önce köydeki yaknlarndan helallik isteyip merkeze gittii, akam ise Bingölde öretmenlik stajn yapan Nahideyi uurlamak için arkadalaryla düzenlenen veda yemeine katldklar bildirildi.

Gece geç saatlerde Cahidenin kald eve geçen Nahide, sabah otobüsle Diyarbakra ardndan Bingöle geçmeyi planlyordu. Cahidenin i arkadalarnn kendisine ulaamamas üzerine akrabalarna ve komularna haber vermesiyle iki kardein cansz bedenine ulalmt.

kiz kardein aabeyi Tayyip Türk, olay duyduunda telefonla kz kardelerini aradn ancak ulaamadn belirterek, öyle konutu:

Öldüklerini örendiimde hayal krklna uradm. Telefonla aradm ancak cevap vermiyordular, gözümle görünceye kadar inanamyordum. Kardelerimden bir tanesi Bingöle üniversiteye gidecekti, biletini dahi kesmiti. Cahidenin kald evimizin üst katnda da özel bir maden ocanda çalan Mehmetin alt katnda kalyorlard. Mehmet sabah erken ie gidince rahatsz olmasn, uyusunlar diye onlar uyandrmadan ie gidiyor. Daha sonra onlar uyandrmaya giden yengem kapy çalyor, cevap alamadnda da kapy krarak içeri giriyor. çeri girdiinde ölü bulunuyorlar.

Cahidenin atanmay beklediini belirten Türk, konumasn öyle sürdürdü:

Cahide tercihini vermiti, atanmay bekliyordu. Nahide de son snftayd bu sene mezun olacakt. Babam onlar gece saat 12.00de aradnda da amcamn evinde Bingöle gidecek olan Nahide için bir araya gelen arkadalaryla verilen veda yemeinin ardndan kzlarla birlikte elenip halay çekiyorlard. Sabahnda gidecekler diye veda yemeine gitmitiler.

kiz kardein days Yusuf Baan da ikiz kardelerin ayn gün ayn saatte sadece 6 dakika arayla beraber dünyaya geldiklerini ve beraber hayatn kaybettiklerini söyledi.

Babalarnn ikiz kzlarn ekonomik güçlük çekerek okuttuunu dile getiren Baan, Babalar kendini aç ve susuz brakt, çocuklarn okutmak için. ki kzn üniversitede okutturdu. Biz çocuklarnn meyve verecek çaa geldiini düünüyorduk. Mezuniyetlerini kutlayacamz yerde, cenazelerini yayoruz. ifadesini kulland.

Baan, ikiz kardelerin hayatlarn kaybetmeden 2 gün önce ninelerinden helallik istediklerini aktard.

Anne Vecide Türk de kzlarnn meslek sahibi olmalarn beklerken ac haberle karlatklarn belirtti.

Kzlarn büyük zorluklarla yetitirdiklerini ifade eden Vecide Türk, kz çocuklarnn üniversite okumas için babalarnn çok fedakarlk yaptn anlatt.

Cahide Türkün dün sabah i arkadalarn telefonlarna cevap vermemesi üzerine durumdan üphelenen arkadalar, ikizlerin Pervari ilçesinde oturan ailesine ulat. Türkün ailesinin haber verdii komular ve üst katta kalan yengesi, evin camndan baktklarnda ikizlerin odada hareketsiz uzandklarn gördü. Komular, durumu polis ve salk ekiplerine bildirdi. Salk ekipleri, kapnn krlarak eve girilmesinin ardndan ikizlerin öldüünü tespit etti.

Ana Sayfaya Git