Zeka oyunu şampiyonası

Milli Eğitim Bakanlığı ile Tüm Akıl ve Zeka Oyunları Federasyonu (TAZOF) tarafından düzenlenen 4. Türkiye Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvası'nın final etabı, Diyarbakır'da start aldı.

Haberler 13.06.2022 - 00:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Valilii, l Milli Eitim Müdürlüü, Gençlik ve Spor l Müdürlüü ve Diyarbakr Büyükehir Belediyesi i birliiyle merkez Yeniehir ilçesindeki Seyrantepe Spor Salonunda 2 gün sürecek turnuvada, 76 ilden 756 sporcu yaryor.

Turnuva, pentago, küre, kulami, equilibrio, mangala, reversi, q-bitz oyunlarnda örencilerin kyasya mücadelesine sahne oluyor.

TAZOF Bakan aban Kurt, turnuva öncesi yapt konumada, kaybedeni olmayan bir etkinlik gerçekletirdiklerini söyledi.

Turnuvann düzenlenmesinde emei geçenlere teekkür eden Kurt, unlar söyledi:

Diyarbakrda Türkiye finaline katlan il saymz 76. Türkiye genelinde imdiye kadar en fazla katlm salanan turnuva finali Diyarbakr oldu. Bir milyonun üzerinde çocuumuz bu turnuvada yart. Bu salonda tam 1 milyon çocuumuzdan 756 sporcumuz masalarda yaracak. Uzun bir maraton oldu. Okullardan, ilçelerden, illerden devam eden, Türkiye finaline kadar uzanan bir yol... Emek, çaba, yarma ve disiplin var. Diyarbakra kadar gelen küçük elli ancak kocaman yürekli yarmac örencileri takdir ediyorum.

çFTç: BU NESLDEN çOK BEKLENTMZ VAR

Diyarbakr Büyükehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdullah çiftçi, fikri ve zekasyla fark yaratan örencileri Diyarbakrda arlamaktan mutluluk duyduklarn kaydetti.

Sorunlar karsnda çözüm bulabilen, fikir üreten ve fark yaratan gençlie ihtiyaçlar olduunu dile getiren çiftçi, Kendimize yetebilmemiz adna fark ortaya koymamz lazm. Bu nesilden çok beklentimiz var. Ülkemiz her geçen gün ilimde, fikirde, sanatta, sporda her alanda geliiyor ve ilerliyor. nallah buradaki nesil bu ilerleyii çok daha ileriye tayacaktr. diye konutu.

çiftçi, örencilerden Diyarbakrn güzelliklerini görme ve gittikleri ehirde gördükleri güzellikleri anlatmalarn istedi.

Bilecikten gelen Emirhan Sevinç (13) öretmeni araclyla oyunla tantn, okulda ve kentte birinci olduunu söyledi. Diyarbakrda bulunmaktan duyduu memnuniyeti dile getiren Sevinç, Oyun oynarken eleniyorum ve ayn zamanda zekam geliiyor. Diyarbakr güzel buldum. çok heyecanlym, inallah kazanacam. ifadelerini kulland.

Hakkarinin emdinli ilçesinden gelen Zida Cengiz (13) de bulunduu kentte birinci olup Diyarbakrda yarmaktan dolay mutlu olduunu dile getirdi. Türkiyenin farkl illerinden gelen örencilerle tanma frsat bulduunu belirten Cengiz, Oyun beynimi gelitiriyor. Diyarbakr görmemitim, yeni geliyorum. Gezip göreceiz. Hedefim turnuvay kazanmak. deerlendirmesinde bulundu.

Krkkaleden gelen Abdullah Efe çiftçi (12) ise Türkiyenin birçok ilinden gelen örencilerle tant için mutlu olduunu aktard. çiftçi, Diyarbakr ilk defa gördüü için heyecanl olduunu belirtti.

Ana Sayfaya Git