Zeki Müren Şarkıları Diyarbakır’da Yankılanacak

Murat Karahan ve Limak Filarmoni Orkestrası 22 Aralık’ta Diyarbakır’da olacak. D.Ü Kongre merkezinde verilecek konserde, Zeki Müren Şarkıları yankılanacak.

Haberler 20.12.2017 - 09:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Sosyal sorumluluk projelerinin yan sra kültür-sanat alannda çalmalara destek veren Limak Vakf tarafndan kurulan Limak Filarmoni Orkestras, büyük beeni toplayan Zeki Müren konserlerini Türkiyeye yayyor. Dünyann en önemli tenorlar arasnda gösterilen Murat Karahann sanat yönetmenliindeki orkestra, Türkiye turnesinin altnc aya kapsamnda Diyarbakrda sahne alacak. 22 Aralk 2017 Cuma günü Dicle Üniversitesi Kongre Merkezinde gerçekletirilecek konserde, Zeki Mürenin en sevilen arklar bambaka bir yorumla izleyicilerle buluacak.

Farkl alanlarda hayata geçirdii sosyal sorumluluk projeleriyle, Türkiyenin toplumsal kalknmasna destek veren Limak Vakf, Limak Filarmoni Orkestras araclyla sanata olan katklarn da sürdürüyor. çok sesli müziin tannmas ve sevilmesi için çkt yolda ilk konserlerini geçtiimiz ay içinde Ankara ve stanbulda veren Limak Filarmoni Orkestras, büyük beeni toplayan Zeki Müren konserlerini Türkiyeye yaymak için harekete geçti. Limak Filarmoni Orkestrasnn, Türkiye turnesi kapsamnda 22 Aralk 2017 Cuma günü saat 20:00de Dicle Üniversitesi Kongre Merkezinde verecei konserde, Zeki Mürenin en sevilen arklar bambaka bir yorumla izleyicilerle buluturulacak.

Murat Karahan seslendirecek

Dünyaca ünlü Türk tenor Murat Karahann sanat yönetmenliini yapt orkestrann efliini ise yine Rengim Gökmen üstlenecek. Moskova Boloy Tiyatrosundan, Berlin Deutsche Oper, Viyana Wiener Staatsoper, Münih Bayerische Staatoper, Napoli San Carlo, Arena Di Verona, Teatro Regio di Parma, Teatro Filarmonico Verona ve Fransa Limoges ile Reims operalarna kadar yüzlerce kez sahnelerde barolde yer alan Murat Karahan, düzenlenecek konserlerde Zeki Mürenin hafzalardan çkmayan imdi Uzaklardasn, Elbet Birgün Buluacaz ve Yaral Gönül gibi onlarca parçasn seslendirecek.

Hedefimiz çok sesli müzik izleyicisi orann artrmak

Opera ve klasik müzik alannda Türkiyenin çok ciddi bir potansiyele sahip olduunu vurgulayan Murat Karahan, Limak tarafndan kurulan Filarmoni Orkestrasnn çok önemli bir adm olduunu ve benzer projelerle Türkiyenin ksa süre içinde dünya operalar ile yaracak seviyeye gelecei kansnda. Murat Karahan, Bizim projedeki çk noktamz da bu oldu. Ülkemizdeki klasik müzik ve çok sesli müzik izleyicisi orann artrmak ve bu zenginlii çok daha geni kitlelere yaymak hedefiyle yola çktk. Limak Filarmoni Orkestras gün gelecek dünyaca ünlü Orkestra efi Barenboimi getirip ostakokoviç de çalacak, Zeki Müren arklarn da yorumlayacak. Evrensel müzie kendi yerli ezgilerimizle katkda bulunacaz ifadelerini kullanyor.

Ana Sayfaya Git